Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varga platio tvrtki Rijetka biljka članak na Wikipediji

Osim što Varga uspješno predviđa budućnost, čini se da s velikom sigurnošću može predvidjeti i što će o HZZO-u i njemu pisati na Wikipediji
03. listopada 2014. u 12:00 2 komentara 574 prikaza
Siniša Varga
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Siniša Varga, ministar zdravlja, nakon povratka iz SAD-a odgovorio je Slobodnoj zašto je njegova udruga CIMS, kojoj je besplatno dao prostor u HZZO-u, već u lipnju najavila kongres u Opatiji pod pokroviteljstvom Vlade premda je Vlada odluku o pokroviteljstvu donijela tek u kolovozu. Osim što Varga uspješno predviđa budućnost, čini se da s velikom sigurnošću može predvidjeti i što će o HZZO-u i njemu pisati na Wikipediji. Slobodna piše da je Varga kao ravnatelj HZZO-a za PR usluge i održavanje stranica na Wikipediji tvrtki „Rijetka biljka“ isplatio 177.000 kuna. Sve za dobar glas.

Načelnik Muća od zamjenice kupio sliku za 300.000 kuna

Filip Stupalo, načelnik općine Muć, dobio je kaznenu prijavu nakon što ga je policija osumnjičila za razne zloporabe položaja i ovlasti, a oporbeni vijećnici tvrde da je općinu od 2008. oštetio za 70 milijuna kuna. Slobodna navodi niz optužbi na račun Stupala, od podizanja velikih iznosa gotovine s računa općine na bankomatu (do 80.000 kuna mjesečno) do čudnih kupnja slika za potrebe općine. Tako je od svoje zamjenice otkupio njezinu sliku za punih 300.000 kuna. Voli čovjek umjetnost.

Savez don Ivana Grubišića ostaje bez saveznika

Ivan Grubišić, saborski zastupnik, tvrdi da za zastupnike koji ga redom

napuštaju na svim razinama, od Sabora do gradova, više nema mjesta u njegovu Savezu za građansku i etičku Hrvatsku. Ali kad ostane sam, neće to više moći zvati savez.

>> Don Ivan Grubišić: Za kunu su spremni sva načela izdati!

>> Načelnik Muća oštetio općinu za pola milijuna kuna

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“