Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varga o otkrivanju raka
Povratak na članak

Obiteljski liječnici će rizične pacijente slati na pregled

- Cilj nam je podići svijest građana da se odazivaju na preventivne programe te uključiti aktivnije obiteljske liječnike i ginekologe koji će probirati svoje pacijente koji spadaju u rizične skupine i poslati ih na pregled - kazao je Varga

Komentari 5

Avatar viki_nuland
viki_nuland
04:42 12.04.2015.

Klasicno bauljanje. Nema veze s dobrom medicinskom praksom i cak je opasno narediti da netko mora biti operiran u roku od 72 sata, pa nije karcinom akutni infark miokarda da predstavlja hitno stanje.

VL
Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
06:54 12.04.2015.

Lijepa košulja.

VL
SK
skladište
08:49 12.04.2015.

Problem je da puno vremena prođe do dijagnoze, raznim naručivanjima za prikupljanje nalaza, prođu mjeseci i mjeseci, čak i preko godine dana, a kada se dobije dijagnoza to i bez ministrove izmišljotine ide relativno brzo.

VL
NV
novo vriijeme
09:57 12.04.2015.

Treba uvesti protokole za brzo trijažiranje pacijenata sumljivih na tumorske bolesti kako bi dijagnostika bila provedena u što kraćem roku, Akcija brzog zbrinjavanja dijagnosticiranih pacijenata je odlična ali do dijagnostike dug je i korumpiran put. I tu treba nešto poduzeti,i, i sam ministar je rekao da ljudi dolaze u uznapredovalom stadiju. Za dojku je jednostavna dijagnstika, ali za primjerice pluća, štitnjaču, želudac, prostatu, je vrlo kompleksna i zahtjeva pretrage na koje se čeka desetak mjeseci.

VL
BD
bozidar.dolenec
14:06 12.04.2015.

Najbolje dijagnoze daju lokalni ljecnici kad za brdo love nekome treba srediti mirovinu,u tome su nepogrešivi tako da iste osobe nikad nisu bolovale od nekih bolesti preko kojih su stekle pravo na mirovinu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.