Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak iz riznice
Povratak na članak

Varga o HZZO-u: 'To nije na Lalovcu već na premijeru i potpredsjednicima'

– Stručne službe Ministarstva financija pune uho ministru Lalovcu pogrešnim podacima – rekao je ministar Varga

Komentari 11

DU
Deleted user
13:46 07.10.2014.

Lalovac je jedni koji nešto zna u ovoj jadnoj vladi,sad i njega uništite pa onda stvarno možemo svi vani i neka zadnji ugasi svjetlo.

VL
BU
bubimima
13:52 07.10.2014.

Pa kaj ministri nisu mogli riješiti nesporazume preko video konferencije s kojom su se naslikavali u SAD-u? A mogli su održati i sjednicu vlade u SAD-u samo da su malo bolje sinhronizirali svoje turneje.

VL
DU
Deleted user
13:21 07.10.2014.

Još jedan od niza dokaza koji pokazuje kako funkcionira (bolje reći ne funkcionira) ova vlada Jedina kojoj se crno piše je ova država

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:45 07.10.2014.

...za sve državne i javne ustanove a posebice za zdravstveni sustav (MIZ, HZZO, ustanove...)... napokon prikazati odovojeno... koliko se sredstava troši za plaće i koliko za liječenje... a koliko za sponzorstva, pokroviteljstva, mobitele, automobile, informatičku opremu (koja se obnavlja puno češće nego što je potrebno - na leasing da bi se izbjegle javne nabave...), održavanje informatičkog sustava, kongrese, seminare, edukacije, školovanja, putovanja, publiciranje potrebnih i nepotrebnih brošura i dr...

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:42 07.10.2014.

...do posljednjeg daha...

VL
MX
MXLCLGTG
13:56 07.10.2014.

Gospodine Varga nije to ni na premijeru nije to vlasnistvo vas ministara ili premijerovo o tome treba sabor da odluci ali posto znamo kako sabor odlucuje mi zelimo to promijeniti da se sa nasom imovinov vise Niko ne usudi poigravati,ko dobije povjerenje glasaca taj moze imovinom upravljati ali nikako sa nasom imovinom se poigravati kome se ne svidjaju ta Nova pravila koja ce se napraviti na ovaj ili onaj nacin moze slobodno ic.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
13:35 07.10.2014.

di je Hrvatski ISIL...? SAJAM TAŠTINE: Mesić na telefoniranje troši 70 tisuća kuna, Vrdoljak na pekarnu 2 milijuna kuna, a Ostojić na sladoled 240 tisuća kuna:::::

VL
BU
bubimima
13:54 07.10.2014.

Kakve su to stručne službe koje daju krive informacije, a koje masno plaćaju porezni obveznici? Lakrdija od vlade i ministara!

VL
NV
novo vriijeme
15:17 07.10.2014.

Oko 18 milijardi kuda uvijek će biti živog interesa tko ćr ih trošiti osim pacijenata, stoga je izlazak riješenje, ali kvalitetan izlazak a ne izlazak u korumpirani brlog gdje je pacijenti dobiti još manje a svi politički moćnici koji gaa čerupaju sada naći model da to rade i kasnije.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
16:56 08.10.2014.

Varga o HZZO-u: 'To nije na Lalovcu već na premijeru i potpredsjednicima'... Istina je da je osnovni problem hrvatskog zdravstva nedostatak durogorčne strategije razvoja istoga, te netransparentno i nenamjensko trošenje sredstava i korupcija. I nije istina da država pronevjerava novcee zdravstvenog sustava. Podaci na koje se poziva i navodi da 2.000.000.000 kn zdravstvenih sredstava ne dođu u zdravstveni sustava su netočni jer država svake godine radi sanaciju zdravstvenog sustava u navedenom ili višem iznosu. Pitanje je da li navedeni liječnik samo needuciran, da se bori samo za vlastitu plaću odnosno protiv sindikata medicinskih sestara ili je produžena ruka korumpiranog ministra jer upravo on govori ono što isti želi da on kaže. Ministar se medijski prezentira kao pravednik i poštenjačina koji želi urediti zdravstveni sustav, a upravo je gospođa Škaričić razotkrila samo dio njegovih protuzakonitih postupanja, osnova kojih je protupravno stjecanje dobiti te nakana preusmjeravanje javnih sredstava u privatne džepove, odnosno preusmjeravanje profitabilnih djelatnosti privatnim pružateljima zdravstvenih usluga. Stoga isti svim svojim snagama pokušava izvući zdravstveni sustav iz državne riznice, te radi pripreme za povišenje cijena zdravstvenih usluga, kako bi sebi i svojim partnerima platio više, te bi se ubuduće trošila ista količina sredstava ali bi izvršenje zdravstvenih usluga bilo manje. Stoga, ovo nije trenutak izlaska zdravstvenog sustava iz državne riznici i neće biti sve dok se ne napravi dugoročna stragija razvoja zdravstvenog sustava, educiraju stručnjaci iz zdravstvneog sustava, te imenjuju na osnovi plana i programa koji planiraju provesti a ne na osnovi političke podobnosti, te naknadno evaluira uspješnost njihova rada. Osnovni preduvjet uređenja zdravstvenog sustava je prestanak dovođenja politički kadroviranih outsourceing menadžera, koji ne znaju koji propisi reguliraju navednu djelatost i naravno da nisu pročitali navedene propise. Tako da samo u RH zdravstveni sustav može voditi dvoje podobnika te se upravljanje istim svoditi na kupnju informatičke opreme i prodaju informacija, povezano s koruptivnom djelatnošću, uzimanjem provizija i dr.

VL
NI
nicolatesla
13:52 07.10.2014.

Ovo je onaj sto je potrosio milijun kn na preuredjenje svoje kancelarije, sto bi rusio Titove spomenike itd. Sve same lopine, paraziti, neprijatelji Hrvatskoga naroda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.