Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar zdravlja

Varga: Nedostatak cjepiva će se riješiti, nema bojazni za zdravlje ljudi

Siniša Varga
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
26.02.2015.
u 11:29

– Danas poznajemo puno bolesti, ali nemamo ih u našem društvu baš zbog cijepljenja. Treba cijepiti populaciju i nema odustajanja od toga – objasnio je ministar Varga.

Ministar zdravlja Siniša Varga poručio je danas da nema bojazni za zdravlje ljudi i djece nakon vijesti kako u  Hrvatskoj nema cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca, a prijeti i nestašica cjepiva protiv tuberkuloze jer se koriste zalihe iz prošle godine. 

– Ravnateljica HZZO-a dala je danas priopćenje da nema nikakve bojazni po pitanju zdravlja, da se djeca i dalje moraju redovito cijepiti kao što je uobičajeno po kalendaru. Ovaj danas globalni problem nedostatka cjepiva će se riješiti u sljedećem razdoblju, dakle nema bojazni po pitanju zdravlja ljudi. Problem bojazni dolazi od edukacije putem interneta umjesto slušanja liječnika, svi moraju znati da se djeca moraju cijepiti, zdravstveno osoblje se mora cijepiti protiv gripe i hepatitisa, to je jedno od najvećih dostignuća današnje medicine. Danas poznajemo puno bolesti, ali nemamo ih u našem društvu baš zbog cijepljenja. Treba cijepiti populaciju i nema odustajanja od toga – objasnio je ministar Varga.

>> Nestašica cjepiva za dojenčad i djecu

>> Cjepivo protiv HIV-a uspješno testirano na majmunima

Komentara 7

DU
Deleted user
12:18 26.02.2015.

Varga: Nedostatak cjepiva će se riješiti, nema bojazni za zdravlje ljudi...sve ćemo dogovoriti na seminaru u Sextenu.

UI
Uvijek_iskreno
11:49 26.02.2015.

E kad mi tako nešto Varga kaže, ozbiljno se zamislim...nije mi nimalo vjerodostojan...

OB
ObrenM
12:58 26.02.2015.

Uz garanciju eminencije svi su sigurni i bez cijepiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije