Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mini reforma

Varga najavio: Plaće zaposlenih u javnoj upravi mogle bi imati fiksni i varijabilni dio

Siniša Varga
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
21.03.2015.
u 11:01

S onima s kojima sam razgovarao svi su za uvođenje stimulacije za dobre radnike i destimulacije za one koji imaju slabe rezultate u radu. Mi sad gledamo kakve su nam zakonske mogućnosti u tom smislu i kako to napraviti. rekao je ministar Varga.

Ministar zdravlja Siniša Varga govorio je danas o mini reformi javne uprave, odnosno najavama da će plaće zaposlenih u javnoj upravi imati fiksni i varijabilni dio.

 - O reformi se govori jako dugo. Ona zahtjeva vrlo široku raspravu i sa socijalnim partnerima, odnosno sindikatima zaposlenih u javnoj upravi. S onima s kojima sam razgovarao svi su za uvođenje stimulacije za dobre radnike i destimulacije za one koji imaju slabe rezultate u radu. Mi sad gledamo kakve su nam zakonske mogućnosti u tom smislu i kako to napraviti. rekao je ministar Varga.

Novinari su ga upitali što kažu sindikati na tu najavu simulacija i destimulacija.

- Nisam još čuo ništa decidirano od sindikata, ali u neslužbenim razgovorima sa sindikalnim povjerenicama doznao sam da oni podržavaju tu ideju. rekao je Varga.

Pitali smo ga i očekuje li sindikalne prosvjede u izbornoj godini ako krenu otpuštanja u javnom sektoru.

- Ja nisam spomenuo otpuštanja, govorimo o bonusu i oduzimanju u obračunu plaća. Za državu je to financijski neutralno, ali zato građanima jamči kvalitetniju javnu uslugu, zaključio je Varga.

>>Oralno zdravlje hrvatskih građana jedno od najlošijih u Europskoj uniji

Komentara 9

JO
Jole1958
11:17 21.03.2015.

U privatnom sektoru postoji samo varijabilni dio

MA
malisani
11:19 21.03.2015.

Ili ako su iz Požege

TH
than
11:30 21.03.2015.

Naravno opet nema otpustanja. Sa posla u mirovinu, a na njihovo mjesto netko sa partijskom knjizicom. I tako stancamo umirovljenike kojih cemo uskoro imati vise od zaposlenih. A sto se tice omjera umirovljenika i radnika realnog sektora bolje niti ne razmisljati. Tu se tek vidi koliko nismo smo pali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije