Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Varaždinski gimnazijalci dobili knjige, a za školu osvojili pisač

'01.06.2010., Srednjoskolac, Varazdin - Ucenici I. gimnazije vratili su se s natjecanja American computer science league contest All Star  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
01.06.2010.
u 17:20

U povijest Prve gimnazije iz Varaždina upisana je i posebna nagrada za maksimalni broj bodova u kvalifikacijama

Umorni, ali prezadovoljni rezultatima, vratili su se jučer varaždinski gimnazijalci iz Readinga u Pennsylvaniji. Deset gimnazijalaca, juniorski i seniorski tim, natjecalo se u finalu American Computer Science League All Star i ostvarilo izvrsne rezultate.

- Bilo je 20 juniorskih ekipa, iz cijelog svijeta, a mi smo ekipno osvojili deseto mjesto - kaže Filip Hrenić, koji je pojedinačno osvojio prvo mjesto. Među juniorima ističe se i Martin Gluhak, koji je pojedinačno bio četvrti. U ekipi Junior 5 uz Hrenića i Gluhaka natjecali su se i Martin Bek, Ivan Bosilj i Ivan Plantak. Seniori su ekipno osvojili drugo mjesto, i prva reakcija im je da su mogli bolje. Dio ekipe već je bio na takvu natjecanju, prije dvije godine, pa su kao juniori osvojili šesto mjesto. U ekipi International senior 5 natjecali su se Robert Borovac, Goran Flegar, Mirko Kokot, Marin Petković i Adam Trstenjak, a za nagradu su dobili knjige o programiranju i printer za školu.

 - Sve je bilo super, i natjecanje, i smještaj, i izleti - zadovoljni su seniori, čije su misli već usmjerene na upis na fakultet, odnosno na kraj školske godine. Marin i Adam osvojili su druga mjesta pojedinačno, a treća Goran i Robert. Najviše ih se dojmio New York, a za srednju školu u kojoj je natjecanje bilo organizirano kažu da im se posebno svidjelo što ima puno različitih sportskih igrališta. Seniorska ekipa u povijest Prve gimnazije upisala je posebnu nagradu koju su osvojili jer su na kvalifikacijama imali maksimalni broj bodova. Mladi informatičari zahvaljuju sponzorima, profesorima i roditeljima na strpljenju i potpori jer, kažu, bez njih to ne bi bilo moguće. A posebno ponosni na svoje učenike su profesori mentori Bojan Banić i Vesna Novosel Martinić koji su ih pripremali, a i pratili na natjecanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije