Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna utakmica

Varaždinske legende s 4:3 nadvisile bivše reprezentativce

humanitarna utakmica, varteks (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/5
12.06.2013.
u 21:27

Prihod od utakmice namijenjen je za pomoć vrhunskim sportašima koji za vrijeme karijere nisu uspjeli osigurati egzistenciju

Humane zvijezde Hrvatske odigrale su u Varaždinu humanitarnu utakmicu protiv Varaždinskih legendi, koje su ih pobijedile rezultatom 4:3. Prihod od utakmice namijenjen je za pomoć sportašima slabijeg imovinskog statusa. A zašto bi trebalo pomagati vrhunskim sportašima, pojasnio je Darijo Šimić, bivši hrvatski reprezentativac, koji je nastupio.

- Uvriježeno je mišljenje, naročito kad su u pitanju nogometaši, da žive u blagostanju. Gledaju nas ljudi kroz prizmu Modrića, Čorluke, pa i ja sam bio u toj kategoriji. No, nogomet ima i drugu stranu medalje. Karijere su jako kratke i uglavnom završavaju s trideset godina. Za to vrijeme čak se 70 posto sportaša ne uspije situirati. A i klubovi završavaju u stečaju, tu su neispunjene obveze pa bolesti... - kazao je Šimić, koji je nakon karijere, unatoč zaradi u najprestžnijim svjetskim klubovima, pokrenuo i obiteljski biznis.

Inače, strijelci za Humane zvijezde Hrvatske bili su Zoran Zekić, Saša Milaimović i Fabijan Komljenović. Nastupali su za njih i Silvio Marić, Robert Špehar, Branko Strupar, Goran Vlaović i drugi. A za Varaždinske legende, u naravi staru postavu Varteksa, trostruki je strijelac bio nekadašnji bek - Ivan Režić - danas igrač niželigaša NK Varaždin Škola nogometa. Četvrti je pogodak, također na njegovu asistenciju, zabio nekadašnji vratar Marijan Mrmić. Valja napomenuti da su Varaždinci u jednom trenutku igrali s trojkom Mrmić - Ladić - Solomun, dakle trojicom vratara, u veznome redu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije