Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆE KOLIČINE DROGE

Varaždinska policija provela veliku akciju uhićenja: Pronađen cijeli arsenal oružja, pretreseno čak 28 kuća

Pu varaždinska
19.10.2022.
u 11:31

Prilikom pretraga pronađenoje i privremeno oduzeto 52.200 kuna i 12.190 eura. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje nad desetoricom i protiv njih podnijet će kaznene prijave

Poznati su rezultati pretresa kuća desetak osoba u Varaždinskoj županiji i višemjesečne akcije koju je provela Policijska uprava varaždinska u suradnji s policijskim službenicima policijskih uprava Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske te službenicima Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije i Uprave kriminalističke policije.

Pretraženo je 28 domova i drugih prostorija, osobnih vozila i poslovnih prostora na području Varaždinske županije kojima se koriste desetorica muškaraca u dobi od 29 do 60 godina. 

- Tijekom kriminalističkog istraživanja i provedenim pretragama pronađeno je i privremeno oduzeto 2009 grama  marihuane, 32 grama kokaina, strojnica Ero s dva pripadajuća okvira, prerađena zračna puška Crossman Raven, pištolj marke Rec, lovačka puška s užlijebljenim cijevima Sabati Winchester sa pripadajućim spremnikom, prerađena zračna puška nepoznatog proizvođača, prerađena zračna puška marke CZ s montiranom optikom, kubura, spremnici streljiva za automatsko oružje, pištolje i puške, više stotina komada raznog streljiva, više komada inicijalnih kapisli, prigušivači ručne izrade, original pečat javnog bilježnika iz Sjeverne Makedonije, original pečat banke iz Slovenije, nekoliko komada registarskih pločica koje se potražuju te specijalni provalnički alat , tzv. češljići - kažu u PU varaždinskoj.

Uz to, prilikom pretraga pronađenoje i privremeno oduzeto 52.200 kuna i 12.190 eura. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje nad desetoricom i protiv njih podnijet će kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te omogućavanja trošenja droga. 

>> VIDEO Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa otišao na policiju i lagao kako je ostao bez njega!


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije