Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOR GRADA VARAŽDINA I CRTORADA

Varaždincima prijeti novo širenje zona i skuplje parkiranje

parkiranje
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
16.04.2014.
u 11:00

Crtoradovi odvjetnici smatraju da postoji dobra šansa da postignu dogovor s Gradom oko novih cijena parkiranja i novih zona

Na varaždinskom Trgovačkom sudu jučer je održano prvo ročište u postupku između Grada Varaždina i Crtorada, u kojem Crtorad od Grada traži ogromnih 69,7 milijuna kuna za naknadu štete! Toliko su, naime u Crtoradu izračunali da ih je Grad oštetio nakon promjena koncesijskog ugovora krajem 2012. godine.

Iako u Gradu, od kada je u veljači 2013. godine Crtorad podigao tužbu, tvrde kako osnove za tužbu nema, zanimljivo je da je na jučer održanom prvom ročištu na Trgovačkom sudu, već bilo riječi o mirnom rješavanju spora, odnosno o nagodbi Grada i Crtorada.

Ponude na stolu

- Ponude su na stolu i vjerujem da ćemo u roku od 60 dana uspjeti riješiti sva pitanja - kazao je odvjetnik Grada Varaždina, a s njim se složila i predstavnica tužitelja dodavši kako smatra da “postoji dobra šansa da se postigne dogovor”.

Nakon toga je sudac novo ročište zakazao za 17. lipnja.O čemu se točno dogovoraju i na koji način bi na zadovoljstvo svih strana se riješio spor u kojem Crtorad tvrdi da je oštećen za preko 69 milijuna kuna, nije bilo riječi, a u Gradu Varaždinu tvrde kako odgoda ne znači da Grad s Crtoradom ide u nagodbu.

- Na inicijativu koncesionara prihvatili smo odgodu. Koncesionar predlaže novu cijenu naplate parkiranja, utvrđivanja vremena potrebnog za kupnju višesatne karte i promjenu broja parkirališnih mjesta pod naplatom. Koncesionar predlaže održavanje sastanka, na kojem bi se razmotrili prijedlozi. Grad Varaždin ne razmatra nagodbu u sporu, već intenzivno sa Crtoradom razmatra mogućnosti organizacije naplate parkiranja na području Grada Varaždina u interesu obiju ugovornih strana - poručili su iz Grada.

Pregovaračke pozicije

Kakva je pregovaračka pozicija Grada u odnosu na Crtorad teško je pretpostaviti, no s obzirom da su spremni s Crtoradom pregovarati o svim pitanjima koje je odlukom iz 2012. godine uredilo Gradsko vijeće, izgleda da u Gradu procjenjuju da im izgledi da dobiju ovaj spor - i nisu baš tako sjajni.

Iz Crtorada pak nisu htjeli ništa komentirati “budući da je postupak u tijeku”.

Podsjetimo, pravna zavrzlama počela je krajem prosinca 2012. godine kada je Gradsko vijeće izglasalo izmjene koncesijskog ugovora i ukinulo dnevnu parkirališnu kartu, produžilo besplatno parkiranje s pet na 15 minuta, ukinulo je 230 parkirališnih mjesta s naplatom, uvelo je besplatno parkiranje na Trgu bana Jelačića od osam do deset sati, odobrilo da se bez naknade koristi zatvoreno parkiralište za manifestacije koje odobri gradonačelnik kao i da se gradski dužnosnici mogu besplatno parkirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije