Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Varaždinci u Maribor šalju svoje projekte i ideje

maribor
Privatna arhiva
29.06.2011.
u 10:57

Najavljuje se i planira posjet mladih Varaždinaca centru za mlade Maribora, kako bi se izmijenila iskustva i ideje

Izaslanstvo Grada Varaždina predvođeno Slobodanom Mikcem, zamjenikom gradonačelnika, boravilo je jučer u radnom posjetu slovenskom gradu-prijatelju Mariboru. Izaslanstvo u kojem su bile i Darinka Hajduk Vučić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport Draženka Dević te članica Gradskog vijeća Amalija Koren, primio je zamjenik mariborskog gradonačelnika Janez Ujčić. 

Tom je prilikom istaknuto da dva prijateljska grada već dugi niz godina uspješno surađuju, ali  da postoji još čitav niz mogućnosti za proširenja i intenziviranja suradnje.  U prvom redu misli se na suradnju među mladima  te suradnju na gospodarskom, kulturnom i sportskom području.  Varaždinci su razgledali i kompleks nekadašnje vojne pekare u Mariboru, koja je već djelomično uređena i adaptirana u centar za mlade. Grad Maribor za taj projekt  dobio je 800.000 eura iz europskog fonda za regionalni razvoj. S obzirom na sličnost projekata,  zaključeno je da dva grada trebaju više surađivati na modelima privlačenja sredstava iz europskih fondova.  Grad Varaždin će poslati u Maribor sve projekte i ideje u kojima vidi potencijalnu suradnju, a potom će se na idućem sastanku definirati prioriteti suradnje. Također, najavljuje se i planira posjet mladih Varaždinaca centru za mlade Maribora, kako bi se izmijenila iskustva i ideje. 

Prilikom boravka u Sloveniji još je jednom potvrđena suradnja dvaju gradova 2012. godine kada Maribor postaje europska prijestolnica kulture te 2013. godine kada će Maribor ponijeti titulu europske prijestolnice mladih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije