Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMEĆE U VARAŽDIN

Varaždinci obradu smeća ponudili i Gornjem Mihaljevcu

fasdf
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
23.08.2010.
u 14:10

Općina Gornji Mihaljevec neće povećati naknadu za odvoz smeća niti plaćati za izgradnju regionalnog centra u Piškornici, ali je prihvatila povećanje naknade za vodu, 4,9 posto

– Poduzeće T7 prezentiralo je prije nekoliko mjeseci u našoj općini postupak zbrinjavanja otpada u Varaždinu. Trebamo pričekati i vidjeti kako će to funkcionirati - izjavio je Boris Resman, zamjenik načelnika međimurske općine Gornji Mihaljevec, na sjednici Općinskog vijeća. Tako je u još jednoj međimurskoj općini ili gradu potvrđeno, što je prije učinjeno u Čakovcu, da ekipa T7 grupe varaždinskog biznismena Davora Patafte "krstari" okolnim županijama i nudi zbrinjavanje smeća kod Kućana Gornjeg.

Disciplinirati kućanstva

Vijećnici G. Mihaljevca stoga su jednoglasno odbili zahtjev iz Piškornice (buduće regionalno odlagalište otpada u Koprivničkom Ivancu) da potpišu sporazum o preuzimanju otpada. Uprava Piškornice tražila je od njih, a i od Čakovca i ostalih, da kućanstva svaki mjesec plaćaju za gradnju postrojenja.

– Takve su i smjernice župana jer Piškornica dobiva sredstva od države, te ne znam zašto od nas to traže – pita se načelnik Franjo Kovačić. Općinari su jednoglasno odbili i zahtjev Eko flora, tvrtke iz Gornjeg Stupnika, koja im odvozi smeće, da općina plaća komunalnu rentu 17.000 kuna.

– Više su me puta zvali, no naš je odgovor na povećanje rente bio taj da ćemo u suradnji s komunalnim redarom naše općine uključiti što više kućanstava u odvoz te će se time povećati njihova primanja i nadomjestiti povećanje naknade za odlaganje otpada. Eko flor u drugim općinama odvozi smeće po puno nižoj cijeni. Imaju koncesiju kod nas, kojom su definirane cijene odvoza i rentu bi trebala plaćati ta tvrtka – rekao je Kovačić.

Jesu li si smanjili plaću

Veće namete za smeće Mihaljevčari tako nisu prihvatili, no povećana je naknada za vodu 4,9 posto, što nije prihvaćeno jednoglasno, na 8,35 kuna po metru prostornom, što su Međimurske vode tražile u cijelom Međimurju. Paušal ostaje 17 kuna jer općina nema kanalizaciju. – Povećavši naknadu, Međimurske vode poslovat će pozitivno. No jesu li smanjili plaće zaposlenima? – pitao je vijećnik Mladen Borko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije