Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
robotika

Varaždinci najbolji na natjecanju robotičara CroRoboCup Junior

robotičari,crorobocup
Robert Peharda/VLM
28.05.2012.
u 15:32

U konkurenciji osnovnoškolaca sva tri prva mjesta završila su u rukama Varaždinaca, a među srednjoškolcima prvo

Varaždin je bio domaćin CroRoboCup Junior Open natjecanja, najvećeg okupljanja mladih robotičara u Hrvatskoj. Bilo je to završno 4. kolo Hrvatske lige robotičara na kojem je sudjelovalo 98 natjecatelja.

U konkurenciji osnovnoškolaca sva tri prva mjesta završila su u rukama Varaždinaca. Tako je prvo mjesto pripalo ekipi “Tipkalo”, Davidu Preložičeku i Juri Boniću, drugi su bili Filip Kuzminski i Borna Kadežabek okupljeni u ekipi “Konto”, dok je treća bila ekipa Team Victory”, odnosno Julijan Martinčević i Vilim Pagon. U ukupnom plasmanu pobjednici su F. Kuzminski i B. Kadežabek.

I među srednjoškolcima prvo je mjesto ostalo u Varaždinu, zahvaljujući Ivanu Kolariću i Robinu Škiboli iz ekipe Elektrostrojarske škole Varaždin. Posebno priznanje dijelu varaždinskih robotičara stiglo na kraju samog natjecanja, kad je izbornik hrvatskih ekipa Ivica Kolarić objavio kako će Filip Kuzminski, Ivan Kolarić i Robin Škibola predstavljati Hrvatsku na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u robotici za osnovne i srednje škole te fakultete, koje će se održati 14. lipnja u glavnom gradu Meksika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije