Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI 'NAPULJSKI' SCENARIJ?

Varaždinci na mukama, iz gradske Čistoće dobili poruku: Miješani otpad zadržite kod sebe!

Varaždin
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
05.07.2021.
u 21:24

Odlukom inspektorata na mjesec dana zatvorena je pretovarna stanica u Poljani Biškupečkoj

Varaždinska Čistoća obavijestila je građane da više nije u nije u mogućnosti preuzeti otpad iz spremnika s crnim poklopcem za miješani komunalni otpad jer im je kao davatelju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada obustavljeno deponiranje.

- Molimo Vas da otpad koji se nalazi u spremniku s crnim poklopcem za miješani komunalni otpad privremeno zadržite kod sebe, a nakon pronalaska rješenja otpad će biti preuzet kod sljedećeg odvoza - poručili su iz komunalne tvrtke Čistoće i dodali da sve preostale vrste otpada skupljaju prema rasporedu.

Odlukom inspektorata na mjesec dana zatvorena je pretovarna stanica u Poljani Biškupečkoj, i to zbog kršenja odredbi o prekomjernoj količini otpada. Najavljen je sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Čorićem kako bi se pronašlo rješenje i izbjegao "napuljski" scenarij.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Mate Rimac u javnost je dospio kao srednjoškolac s inovacijom iGlove, a danas za njega i Rimac automobile zna cijeli svijet!

Komentara 5

Avatar Majda
Majda
22:03 05.07.2021.

Ali uredno nalaćuju uslugu odvoza?

AF
AfganistanskiHrvat
21:49 05.07.2021.

Ima mjesta na ulici, trpaj.

SI
sisavac
09:23 06.07.2021.

hm, grad je dužan osigurati uvjete za gospodarenje otpadom, njega treba pritisnuti, nešto mute, nešto nisu napravili kak treba. to je stara priča, država pomogla gradnju mbo sa privatnikom, čačić se upeo na zadnje noge i sa svojima preko nekadašnjeg gradonačelnika habuša stopirao taj projekt, regionalni centar piškornica ni nakon 15 godina od početka 'aktivnosti' nije proradio, kad će, nitko ne zna, al je zato piškornica za velike novce kupile od koprivnice odlagalište. mbo promijenio kao vlasnika, radi, prerađuje otpad iz slovenije, varaždinski se odlaže sve posvuda, žele ga utrpati nekom u susjedstvu, ti to ne žele, prijete balvanima, ko nekad jedna manjina, država smatra da ga moraju uzeti, taj otpad, i tako prolazi vrijeme... i sve je to maslo zmajlovića i njegovog zakona o otpadu, bez ikakvih naknada za općine i gradove na čijem je području još poneko aktivno odlagalište, kao da će netko tvoj otpad preuzeti bez da mi za to lijepo platiš. rješenja postoje, spalionice, koje rješavaju sve što se ne može preraditi u nešto. zaštita okoliša? sve ima nekakav utjecaj na okoliš, a ako japanci budu u ocean ispuštali milijune kubika radioaktivne vode iz nuklearke, i to amer i ostatak zapada smatra prihvatljivim, zašto da se mi zamaramo nekakvim teškim metalima u tragovima.. pa u gomili plastike koja će se spaljivati uvijek se nađe nešto sitnog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije