Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum

Varaždinci će prvi moći puniti elektromobile

'cehok_nnn_var_090910'
''
09.09.2010.
u 16:15

To je projekt koji će okupiti hrvatske znanstvenike, gospodarstvenike i ekološke udruge, a nama se izvrsno uklapa u projekt Zeleni grad – rekao je Čehok

Sporazum o poslovnoj suradnji i partnerstvu u pripremi i realizaciji projekta „Master plan elektrifikacije voznog parka na području grada Varaždina" jučer su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i Goran Granić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar. Time Varaždin postaje prvi grad u kojem će se napraviti mreža punionica električnih automobila, a kako je rekao dogradonačelnik Slobodan Mikac, u varaždinskoj bi slobodnoj zoni ludbreška tvrtka Ducato Componenti mogla sklapati i električne automobile. Bila bi to prva takva tvornica. – To je projekt koji će okupiti hrvatske znanstvenike, gospodarstvenike i ekološke udruge, a nama se izvrsno uklapa u projekt Zeleni grad – rekao je Čehok. Granić je pohvalio Varaždince dodavši da su i drugi gradovi zainteresirani za projekt, ali da je Varaždin među njima najspremniji za to. Do 2020. godine u Hrvatskoj bi moglo biti 1000 punionica, za 5000 elektromobila, a možda i 10.000 – najavljeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije