Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNOSLAV ČOLO

Varaždin umalo ostao bez gradskog notara zbog - poreznog prekršaja

notar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
27.08.2021.
u 17:10

Čolo je dobio kaznu i najavio da više neće dolaziti na Špancirfest. No, ipak se, prema pisanju Varaždinskih vijesti, pojavio na festivalu, a na štandu je izvjesio napis "Kajem se zbog grijeha počinjenih prema sv. fiskalizaciji"

Varaždin je umalo ostao bez svog gradskog notara, jednog od zaštitnih znakova Špancirfesta. Krunoslav Čolo, koji svake godine na sebe navlači posebnu odoru i na glavu stavlja šešir, ufuravajući se u ulogu notara kakvi su nekad bili važna profesija, našao se na udaru porezne inspekcije.

Sporne su "donacije" koje prima. Nakon što je osobi za koju se pokazalo da je inspektor rekao da se za papir koji kao notar izdaje očekuje donacija od 40 kuna, inspektor mu je dao novčanicu, a Čolo mu je vratio ostatak novca. I tu je počinio grešku. To onda više nije donacija, nego novac za koji je trebao izdati fiskalizirani račun.

Čolo je dobio kaznu i najavio da više neće dolaziti na Špancirfest. No, ipak se, prema pisanju Varaždinskih vijesti, pojavio na festivalu, a na štandu je izvjesio napis "Kajem se zbog grijeha počinjenih prema sv. fiskalizaciji". Navodno ga je na povratak nagovorio gradonačelnik Neven Bosilj. Kao varaždinski gradski notar Čolo je 2019. bio proglašen turističkim animatorom godine i dobio je nagradu Hrvatske turističke zajednice "Čovjek – ključ uspjeha" u kategoriji ljudi u turizmu.

Kao gradski notar posjetiteljima varaždinskih festivala i događanja nudi pisane suvenire u obliku kaligrafskih razglednica, šaljivih pisama i ostalih “dokumenata” iz prošlih vremena. Jedan od tih dokumenata je i varaždinska putovnica nalik onoj koju je Varaždin nekad izdavao pod nazivom pašuš.

VIDEO Ministar Josip Aladrović predstavio nastavak mjera aktivnog zapošljavanja

Ključne riječi

Komentara 1

GE
generacija57
18:14 27.08.2021.

Čolo,traži uvijek točan iznos i nema problema.Država ne voli konkurenciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije