Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTUALNO Grad Varaždin želi privući tvrtke koje traže visokokvalificirane

Varaždin: Nove gospodarske zone u Brezju i Optujskoj ulici

30.10.2008.
u 17:03

VARAŽDIN – Grad Varaždin danas je i formalno osnovao i teritorijalno zaokružio šest novih gospodarskih zona – Brezje sjever, istok, zapad i jug te Optujska sjever i jug. Četiri zone u Brezju omeđene su prugama za Zagreb na zapadu, za Koprivnicu na sjeveru te Kučanom na istoku. Zone u Optujskoj ulici prostiru se s obiju strana ulice od vojarne prema Hrašćici. Prostiru se na 445 hektara građevinskog zemljišta te sa zonom Jalkovec grad danas ima sedam gospodarskih zona.

Nestašica radne snage
– Više nemamo kamo s radno intenzivnom industrijom. Trebaju nam manje tvrtke s većom dodanom vrijednošću. No pitanje je hoće li i oni imati dovoljno radne snage, jer nema dovoljno visokokvalificiranih kadrova – kaže gradonačelnik Ivan Čehok.

Limit u obrazovanju
U odluci poglavarstva o ustrojavanju zona stoji da će “podrška biti usmjerena na privlačenje novih investitora, koji uz primjenu visoke razine ekoloških i tehnoloških standarda zapošljavaju visokokvalificirane radnike i osiguravaju iznadprosječna primanja”. Informatičkim kampom koji se planira sagraditi na prostoru Ribnjaka grad planira udvostručiti broj informatičara, kojih nedostaje kao kiše žednoj zemlji, no time će Varaždin doći do svojih limita što se tiče trenutačnih kapaciteta visokoškolskog obrazovanja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije