Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUMINUS

Varaždin kao čarobna škrinja

08.12.2008.
u 17:17

Zagreb, 8. prosinca 2008. – «Čarobna škrinja» naziv je petominutnog animiranog filma koji je u sklopu proslave Dana grada Varaždina ove subote predstavljen uzvanicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća te posjetiteljima novootvorene varaždinske sportske dvorane. Ovo je prvi put da se u Hrvatskoj animirani film koristi u svrhu brendiranja grada.

Film je djelo zagrebačke agencije Luminus, čiji su radovi za neke od najgledanijih događanja na svijetu (dodjela nagrade Oscar, finale američkog NBA i drugi) nagrađivani prestižnim međunarodnim nagradama. U suradnji sa varaždinskom tvrtkom Gold, kreativni tim Luminusa koji čine Kristijan Petrović, Renato Grgić i Tonči Klarić odlučio se za formu animiranog filma kao svojevrsnog iskoraka u predstavljanju i brendiranju jednog grada.

Galerija slika

«Uz činjenicu da je jedan od najljepših i najstarijih srednjoeuropskih gradova, grad baroka i Špancirfesta, Varaždin je prepoznat i kao grad po mjeri svojih građana. Animirani film nije tek puko pokretanje sličica, već proces oživljavanja priče pa nam se upravo ta forma nametnula kao idealna za predstavljanje grada.» - smatra Renato Grgić, kreativni direktor i jedan od autora filma.

 «Varaždin je zaista nalik na čarobnu škrinju - ugodan, šarmantan, a istovremeno dinamičan grad koji živi punim plućima. Promišljajući o najboljem pristupu, došli smo do zaključka kako ćemo grad tako duge povijesti i bogate tradicije najbolje prikazati kao složeni mehanizam glazbene škrinjice za čiju su čaroliju i identitet ipak najzaslužniji ljudi – duša samog grada» - zaključuje Kristijan Petrović, također zaslužni autor te kreativni direktor.

Filmom «Čarobna škrinja», jedinstvenim i u svjetskim razmjerima, Varaždin će svoju prepoznatljivost moći isticati ne samo regionalno i nacionalno već i na široj globalnoj razini te suvremeno oblikovanim vizualnim identitetom uspješno konkurirati i kao kvalitetna tržišna marka.

Film «Čarobna škrinja» možete pogledati na:
http://www.luminusstudio.com/projects/Varazdin/Varazdin_HF.html

-----------------------------------------

AGENCIJA LUMINUS

Luminus pruža usluge razvoja kreativnih koncepata, TV, video i audio produkcije i postprodukcije, vizualnih i specijalnih efekata, 3D i 2D animacija te izrađuje rješenja vizualnog identiteta, brendiranja, osmišljavanja marketinških kampanja, dizajna, PR aktivnosti, evenata i promocijsko organizacijskih aktivnosti, digitalnog i interaktivnog marketinga, te aktivnosti vezane uz planiranje i zakup medija.
 
Dio liste klijenata: BLT Communications Inc., jedna od najvećih svjetskih kompanija specijaliziranih za promociju filmova, Disney, MTV, Ampas, ESPN, NBC, NFL, UNHCR, UNICEF, Ministarstvo poljoprivrede, Vindija, Gold, Metronet, Wienerberger, hrvatske TV mreže RTL televizija i NovaTV, JGL, Zagrebačka pivovara, T-Mobile, Grad Varaždin i brojni drugi.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije