Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po europski novac

Varaždin ima 125 projektnih ideja

'03.11.2010. Korzo, Varazdin, Americki turisti umirovljenici na izletu u Varazdinu Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
14.12.2010.
u 16:03

U bazu projektnih ideja Županije upisana su čak 763 projekta ukupne vrijednosti više od milijardu eura.

Čak 125 projekata ukupne vrijednosti 260 milijuna eura nalazi se u bazi podataka koju su u Gradu Varaždinu počeli još početkom ove godine. Dio je to Županijske razvojne strategije, osnovnog razvojnog dokumenta na osnovu kojeg će se, nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, moći kandidirati projekti za strukturne, kohezijske i socijalne fondove. U bazu projektnih ideja Županije upisana su čak 763 projekta ukupne vrijednosti više od milijardu eura. Ideja i projekata ima, no problem su osnovna sredstva koja su potrebna za izradu dokumentacije te iznos od 25 posto koliko je potrebno za sufinanciranje projekta. Zbog toga je stao projekt revitalizacije gradske jezgre odnosno obnove Varaždinske kuće, jer u blagajnama nositelja projekta gradske Turističke zajednice i Grada Varaždina nema novaca potrebnog za prijavu.
- Država nema Fond iz kojeg bi sufinancirala te troškove, a lokalne zajednice imaju ideje ali nemaju novaca za dokumentaciju odnosno sufinanciranje projekata - ističe Slobodan Mikac, varaždinski dogradonačelnik. Novac će pokušati dobiti od banaka, no i tu će biti problema jer država mora odobriti dodatna zaduživanja lokalnih zajednica. (jm/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije