Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv u pomoć

Vapaj premijerke: Pomozite! Vlada nije otok i ne može sama

'Split.03.07.2010. Premijerka Jadranka Kosor otvorila je produzeni gat Sv Duje i nakon toga se susrela s porucnicom fregate Antonijom Vidovic,prvom zapovjednicom broda HRM. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
03.07.2010.
u 19:38

Pomoć od 13 mil. kuna splitskoj luci znači da pomažemo dobre projekte, ali ne možemo sve sami, kazala je J. Kosor

– Vlada je uložila 13 milijuna kuna u ovaj objekt i dala dodatna jamstva, što je dokaz da prepoznajemo projekte koji nam jamče stabilnost. Pozivam sve da pomognu Vladi u programu gospodarskoga oporavka, jer ako je svatko spreman podnijeti svoj dio tereta, uspjet ćemo. Vlada nije otok i neće moći sama – rekla je premijerka Jadranka Kosor iz splitske Gradske luke gdje je otvorila produljeni gat Sv. Duje.

Svečanost bez Keruma

Splitskog gradonačelnika Željka Keruma ni za ovog premijerkinog posjeta nije bilo. Inače, investicija vrijedna 28 milijuna kuna, rekao je Joško Berket Bakota, ravnatelj Lučke uprave Split, omogućit će vezivanje kruzera i brodova na međunarodnim linijama.

Splitska luka najveća je putnička luka na Jadranu i treća na Sredozemlju. U godini kroz nju prođe četiri milijuna putnika i 700.000 vozila. Gat Sv. Duje produljen je 150 metara, ima 2 rampe i 2500 četvornih metara površine.

– Hrvatska će, osnažena respektabilnim gospodarstvom, postati 28. članica EU – kazala je premijerka Kosor ističući da se nada dobroj turističkoj sezoni. – Hrvatska je neusporedivo turističko odredište. Mnogo je učinjeno u pripremi turističke sezone i promidžbi, osigurano je mnogo više sredstava. Očekujemo da će prihodi od turizma biti važni u stabiliziranju proračuna – kazala je Jadranka Kosor.

Na upit kad će biti rebalans proračuna, odgovorila je: kad se budu stekli uvjeti!

Premijerka je napomenula da se isplaćuju plaće, mirovine, naknade rodiljama, nezaposlenima, socijali...

Premijerka Kosor sastala se i s poručnicom fregate Antonijom Didović koja je 1. srpnja imenovana zapovjednicom raketne topovnjače “Kralj Petar Krešimir IV.” i postala prva zapovjednica jednog broda Hrvatske ratne mornarice.

Ponosi se zapovjednicom

– Jako se ponosim njome – izjavila je premijerka Jadranka Kosor i obećala da će se opet naći i razgovarati o položaju žena u HRM-u.

– Velika mi je čast što sam zapovjednica raketne topovnjače, posebno što je to elitni brod. Razmišljajući kako ću, prošlo mi je kroz glavu kako je Jadranska Kosor uspjela sa svima nama – kazala je tridesetogodišnja poručnica fregate Antonija Didović.

Premijerka Kosor bi, priznala je jučer u Splitu, rado otišla na bilo koji obližnji otok, možda Šoltu, jer je najbliža, ali ne bi imala ništa protiv Brača ili Hvara. No posla, kaže, ima i previše pa na godišnji ne može. Ići će, rekla je, nekoliko dana poslije 5. kolovoza.

 

 

Komentara 69

DU
Deleted user
07:59 04.07.2010.

vlada traži pomoć???? tražim i ja pitam oca koji ima 700 kn mirovine da mi pomogne da kupim mercedes a on me čudno gleda,jbga nemogu ni ja sam kad mi je plaća 2 400 kn neto, ljudi pomozite

00
0001
09:00 04.07.2010.

Sve mi se čini da večina lokalnih uprava i samouprava nije sposobna sama stvoriti kvalitetne projekte pa tako da se samo \"šlepaju\" uz Vladu. Naravno čast iznimkama.

BR
brle
08:19 05.07.2010.

koja pokora je ova zena....i ona kamarila iza nje u vladi i u vrloj nam partiji hdz! da nije za plakati, pola drzave bi umrlo od smjeha! .......Hrvatska će, osnažena respektabilnim gospodarstvom, postati 28. članica EU – kazala je premijerka Kosor....... CUJETE LI VI OVO NARODE.....ahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije