Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s Kotromanovićem

Vandoren: Hrvatska služi kao primjer ostalim zemljama regije

kotromanović, vandoren
MORH
20.03.2012.
u 18:51

Hrvatska može svojim primjerom pomoći zemljama regije na njihovu putu u euroatlantske integracije, naglasio je Kotromanović na susretu s Vandorenom.

Ministar obrane Ante Kotromanović sastao se u utorak sa šefom Delegacije Europske unije u RH, veleposlanikom Paulom Vandorenom. Ministar je istaknuo kako Hrvatska već niz godina sudjeluje u provedbi zajedničke obrambene i sigurnosne politike EU, pri čemu je kao primjer istaknuo dosadašnji, ali i sljedeći angažman OS-a u sklopu borbene skupine EU pod vodstvom Njemačke, koja će biti u stanju pripravnosti u drugoj polovici 2012. godine, priopćili su iz MORH-a.

– Izuzetno nam je važna stabilnost i sigurnost regije, snažno podržavamo regionalne inicijative te smatramo da Hrvatska može svojim primjerom pomoći zemljama regije na njihovu putu u euroatlantske integracije – naglasio je Kotromanović.

Veleposlanik Vandoren naglasio je kako Europska unija cijeni doprinos koji Hrvatska daje u razmjeni iskustava sa zemljama regije. Naglasio je kako je u zadnjih nekoliko godina učinjen veliki napredak, a to potvrđuje i sada izvjesno punopravno članstvo RH u Europskoj uniji, za što predstoji proces ratifikacije svih 27 zemalja članica.

– Republika Hrvatska svojim iskustvima svakako služi kao primjer ostalim zemljama regije da je ispunjavanjem uvjeta i preuzetih obveza pristupanje EU svakako moguće – naglasio je veleposlanik Vandoren.

Ministar Kotromanović i veleposlanik Vandoren razgovarali su i o preustroju Oružanih snaga, kao i o glavnim smjernicama novih strateških dokumenata obrane s naglaskom na opremanje i modernizaciju OSRH, istaknuo je MORH u priopćenju.

Komentara 26

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:10 20.03.2012.

a jesi ti vandoren najobičniji sljepac!!! otkad je kukuriku na vlasti, promijenio je sve zakone, koji su bili prethodno usklađeni s pravnom stečevinom europske unije. uveli su komunističku strahovladu, da obični građani strahuju da ih ne pojede noć, a ti pričaš o nekakvom ugledu u regiji!

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
19:11 20.03.2012.

I Kotromanoviću, što kaže gazda Vandoren? Pod hitno \'rasformisati\' udarnu snagu HV-a za \'primer\' zemljama \'regijona\'? Ili što već?

ZV
zvan12
20:41 20.03.2012.

Kakav nevjerojatan uspjeh!!! Sav drhtim od uzbudjenja. Hrvatska je uzor i tutor \"zemljama\" SFRRegije!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije