Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ja građanin EU

Vandoren: Građani će prepoznati prednosti života u EU

EU šator (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
12.06.2013.
u 15:14

Posjetitelji mogu riješiti i EU kviz i svojim znanjem osvojiti putovanje u Bruxelles

Na riječkom je Korzu  danas  \"niknuo\" veliki  šator prepoznatljive plave EU boje u koji će sljedećih dana moći navraćati Riječani kako bi se informirali o tome što znači biti građanin EU, koja prava i mogućnosti, ali i obveze i dužnosti donosi članstvo. Posjetitelji mogu riješiti i EU kviz i svojim znanjem osvojiti putovanje u Bruxelles.

Multimedijalnu izložbu Ja građanin EU otvorio je šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren istakavši da je siguran da će hrvatski građani znati prepoznati sve prednosti života u Uniji koju je slikovito opisao kao obiteljsku kuću u kojoj će zajednički, sa drugim članicama,  odlučivati o svojoj sudbini. Uz Vandorena na Korzu je bila i Sanja Doležal, ambasadorica Europske godine građana koja je pozvala Riječane da se dobro informiraju o prednostima i mogućnostima koje donosi Unija da bi ih kao građani mogli ostvariti.

>> Koje su preostale obveze Hrvatske do pristupanja Europskoj uniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije