Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBA UBRZATI DINAMIKU'
Povratak na članak

Vanđelić: Ovim tempom nećemo uspjeti potrošiti sredstva za obnovu od potresa

Vanđelić je rekao kako je Ministarstvo graditeljstva zaprimilo više od 12.860 zahtjeva, dok je samo 2,9 posto obrađeno i poslano dalje

Komentari 6

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:07 31.08.2021.

Stavite josipu rimac ili kovačevića za čelnika fonda i riješen problem..dapače bit će i premalo love...

VL
Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
00:46 31.08.2021.

Ovim tempom neće uspjeti jamiti sredstva za obnovu od potresa na hrvatski domoljubno zrinjavaćki naćin.

VL
FR
franc251
07:36 31.08.2021.

Glavni problem "obnove", reizgradnje centra Zagreba su vlasnički odnosi nad nekretninama. Vlasnici naj većeg broja nekretnina su negdje vani protjerani nakon što im titini č.de oteli nekretninu i pobili dio obitelji. Sada su u tim nekretninama zaštićeni najmoprimci. 90ih suu neki pravi vlasnici pokrenuli i dobili tužbu protiv Hrvatske za povrat tih nekretnina, međutim uspjelo se smuljat nešto s pravima zaštićenih najmoprimaca i ostao je status quo, na štetu pravih vlasnika. Ako vlada sad krene obnavljat, ponovno gradit te otete nekretnine bez odobrenja pravih vlasnika i protiv odluke suda priznat će otimačinu koju su izvršili titini i morat će pravim vlasnicima isplatit basnoslovne svote. Ako pravi vlasnici budu traženi i daju odobrenje za obnovu, reizgradnju postaju opet punopravni vlasnici i mogu s tom obnovljenom, ponovno izgrađenom nekretninom što ih volja, potjerat zaštićene najmoprimce, prodat je ako žele.... itd. To je pravi razlog zašto Reizgradnja centra Zagreba stoji i neće biti provedena.

VL
TO
Tonto
08:04 31.08.2021.

Ako je (a je) glavni problem imovinsko pravni - onda se tu ništa ne može. To stanje nije rješeno od 1945 godine i proći će još 100 godina dok se ne riješi. Za takvo stanje je isključivo krivac "država". I šta sada - lezi, odmori i prima plaću... Treba ustrojiti arbitražni sud koji će rješavati imovinsko pravne svinjarije. (ne da ja tražim pokvarenu advokate već da problem predam tom sudu koji će provjeriti činjenice i donesti nepobitni odluku). Npr: želim konačno u crtati i upisati u Zk dvije legalizirane garaže. One postoje od 1970 godine. Upis osporava vlasnik treće garaže i vlasnik jedne od legalizirane jer: u Zk se do sada upisivao u posebni odjeljak - garaža 1/1 i vlasnik. Po novome to ne može već se garaža upisuje u odjeljak s zgradom (7 vlasnika, nije etažirana jer su vlasnici u svađi), a garaže automatski dobe 7 suvlasnika koji su i suvlasnici zgrade na toj parceli. Ovo neće biti rješeno NIKADA - možda za 50 godina kada današnji suvlasnici umru. Pitanje za "državu" : kako to riješiti? Od budala ne možeš naprijed. Pomozite...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.