Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Osijeku

Vandali autolakom obojili dva psa, skotna Bojana pobacila

Psi
Azil Osijek
29.02.2012.
u 15:57

Zbog trovanja bojom skotna Bojana imala je spontani pobačaj. Još je uvijek u kritičnom stanju i na infuziji

Bojana i Bojan proživjeli su pravi pakao. Sada su na sigurnom – u azilu za napuštene pse kraj Osijeka.

Kujica i dalje kritično

No posljedice još uvijek osjećaju na vlastitoj koži. Prije tri tjedna bespomoćno su lutali ulicama Donjeg grada od glave do šapa obojeni ljubičastim autolakom.

– Ova dva psa slučajno su uočile naše dvije volonterke koje su u Krstovoj ulici spašavale jednu mačku. Upitno je što bi se s njima dogodilo da im nismo odmah pomogli. Kujica je jedva preživjela i sada je pod 24-satnim nadzorom volontera. Zbog trovanja bojom Bojana je imala spontani pobačaj jer je bila skotna. Još je uvijek u kritičnom stanju i svakodnevno je na infuziji. Tek je jučer prvi put uspjela nešto pojesti – kaže Ivana Crnoja, predsjednica udruge “Pobjede” čiji volonteri skrbe za oko 200 napuštenih pasa. Među njima je 180 odraslih, a ostalo su štenci. Oko 40 životinja, za koje nije bilo mjesta i kućica na nemetinskoj adresi, smješteno je u ruke privremenih udomitelja.

Stradala još dva psa

Pseći duo Bojan i Bojana, kažu volonteri, mlade su životinje, stare između osam mjeseci i godinu dana. Slična sudbina zadesila je još dva nova psa. Dojava je stigla, također s jedne donjogradske adrese, u osječki azil.

– Očito je bojenje autolakom u gradu nekome postalo vrlo zabavno, ili kao neka vrsta igre – ogorčena je predsjednica udruga Pobjede.

– Molimo sve one koji nešto znaju ili su vidjeli tko je to učinio ovim psima da ih prijavi u azil. Protiv počinitelja planiramo podići kaznene prijave za zlostavljanje životinja, a ako je riječ o djeci, onda protiv njihovih roditelja – poručuje Ivana Crnoja.

Iz nemetinskog azila pozivaju sve koji mogu pomoći u financijskom smislu ili su spremni na udomljavanje pasa da im se jave ili ih dođu posjetiti u Nemetinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije