Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet u pritvoru

Van Staa prijeti Strasbourgom zbog političkog progona Sanadera

sanader (1)
screenshot RTL
06.01.2011.
u 13:42

Predsjednik tirolskog zemaljskog parlamenta i Kongresa Vijeća Europe Herwig van Staa izjavio je nakon posjeta Sanaderu da će o svojim sumnjama oko pravosudnog postupka u Hrvatskoj izvijestiti Vijeće Europe

Predsjednik tirolskog zemaljskog parlamenta Herwig van Staa izjavio je nakon posjeta Sanaderu u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu da će o svojim sumnjama oko pravosudnog postupka protiv Sanadera u Hrvatskoj izvijestiti Vijeće Europe.

Tiroler Tageszeitung prvi je izvijestio o tome da je van Staa sa Sanaderovim bratom Miroslavom u utorak posjetio bivšeg hrvatskog premijera. Van Staa, član Austrijske narodne stranke i dugogodišnji prvi političar Tirola, posjet je objasnio prijateljstvom sa Sanaderom koje seže još iz 80-ih te svojim iskustvom o Sanaderu kao “političaru kojega je uvijek cijenio zbog proeuropske orijentacije te sklonosti manjinama”.

Polusatnom sastanku nazočila je i predstavnica austrijskog tužiteljstva. Van Staa je prenio Sanaderove ocjene da se u Hrvatskoj protiv njega vodi politički postupak te da je spreman odgovarati pred bilo kojom međunarodnom sudskom institucijom. Austrijski političar, za kojega se tvrdilo da je uoči posljednjeg Sanaderova odlaska iz Hrvatske bivši hrvatski premijer kod njega pokušao isposlovati dozvolu o stalnom boravku u Austriji, prenio je i Sanaderovo strahovanje za sigurnost njegove obitelji u Hrvatskoj.

To pak, među inim, objašnjava načinom na koji su njegovoj supruzi Mirjani i njegovoj kćerki Bruni oduzete putovnice nakon povratka M. Sanader iz posjeta suprugu u Salzburgu. Van Staa je potom priznao da su im putovnice ubrzo vraćene, “ali tek nakon žestokih prosvjeda, o čemu naposljetku nitko nije izvijestio”. Van Staa je najavio da će, u svojstvu predsjednika Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Europe i u Strasbourgu tematizirati Sanaderove probleme s navodnim političkim progonom u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 138

OB
-obrisani-
19:00 06.01.2011.

Što se koljete bez veze.Van Staa je dobio mito pa sad sere.To će im se odbiti o glavu !

OB
-obrisani-
19:11 06.01.2011.

06.01.2011. u 18:59h Fantemlati je napisao/la: ispravak ,\" Ivica,greva naprej \" ! ispravak, \"Jakov, sine hrvatski gremo naprej, smejmo se in smejmo skupaj\"

FE
Felicijen
15:57 06.01.2011.

Sanader polako kapitalizira svoje kontakte vani a naše mu pravosuđe svojim nespretnim i nestručnim postupcima u tome uveliko pomaže....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije