Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promijenio priču

Valter Litvinenko: Imali su pravo ubiti mog sina, bio je izdajica

valter litvinenko
Screenshot YouTube
03.02.2012.
u 18:24

Otac pokojnog špijuna KGB-a putem ruske televizije ispričao se zbog optuživanja Kremlja za sinovljevu smrt

Valter Litvinenko, otac bivšeg špijuna KGB-a Aleksandra koji je pod tajanstvenim okolnostima umro u Londonu 2006. godine, nazvao je svog sina izdajicom i javno se ispričao ruskim vlastima koje je prije optuživao za sinovljevu smrt, prenosi RT.

Naime, 73-godišnji Litvinenko sada u Italiji živi u siromaštvu, a ruske je vlasti pozvao da mu pomognu u povratku u domovinu. Za rusku televiziju izjavio je kako žali što je sudjelovao u antiruskoj kampanji kojoj se pridružio, kako je kazao, samo zato što nije znao da mu je sin izdajica.

– Imali su pravo ubiti ga jer se izdajice ubijaju. Tada sam bio uvjeren da nije bio izdajica, ali sada nisam tako siguran – rekao je Litvinenko.

Aleksandar Litvinenko prebjegao je u Veliku Britaniju 2000. godine, a umro je u studenom 2006. od trovanja radioaktivnim polonijem 210. Točne okolnosti smrti nisu utvrđene, no britanska je policija sumnjičila Andreja Lugovoja, bivšeg šefa KGB-a i sadašnjeg potpredsjednika Dume. Istražitelji su bili uvjereni da iza ubojstva stoji Kremlj jer je Litvinenko bio oštar kritičar Vladimira Putina.

Optužbama se tada pridružio Valter Litvinenko, koji je promijenio priču nakon što mu je sinovljeva udovica Marina otkrila kako je Aleksandar surađivao s britanskom obavještajnom službom MI6. Sada tvrdi da ne bi branio svojega sina da je znao da radi za britanske obavještajne službe. Objasnio je da je optužio ruske vlasti jer je bio vođen isključivo bijesom zbog smrti svojega sina, a sada sumnja i da je Lugovoj ubojica.

– Čini se da je netko namjerno ostavio tragove polonija na Lugovoju. Tragovi su pronađeni na stadionu, na cesti, pa čak i u avionu. Čudno bi bilo da je Lugovoj takav idiot – smatra Litvinenko.

Komentara 20

TO
Toni50
19:08 03.02.2012.

Istražitelji su bili uvjereni kako iza ubojstva stoji Kremlj jer je Litvinenko bio oštar kritičar ali uglavnom terorista organizator za likvidaciju Vladimira Putina.. A Đentlmeni su naravno sredili sistem isto kao i protiv Sadama da bi se dokopali agenta Lugovijevije kao krivca za trovanje ....

OB
-obrisani-
19:23 03.02.2012.

Proklet bio svaki roditelj koji odobrava trovanje svoga dijeta.

DE
dežela
18:54 03.02.2012.

otac - bijednik i jadnik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije