Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruska M. Thatcher

Valentina Matvijenko mogla bi postati prva žena na čelu Rusije

Valentina Matvijenko
AFP/PIXSELL
06.09.2010.
u 15:06

Na izborima 2012. vrlo je izgledna kandidatkinja, prema prognozama, guvernerica Sankt Peterburga.

I Rusija je spremna za predsjednicu! Na izborima 2012., prema sadašnjim prognozama, kandidirat će se opet Dmitrij Medvedev ili će to učiniti Vladimir Putin, ali postoji i vrlo izgledna kandidatkinja, guvernerica Sankt Peterburga Valentina Matvijenko. Ta energična 61-godišnjakinja, koju britanski Independent već zove novom M. Thatcher, diplomirala je kemiju 1972., a 1985. završila je Akademiju Komunističke partije SSSR-a i postala dužnosnica u tadašnjem Lenjingradu.

Bila je na mnogim visokim partijskim položajima, a poslije raspada SSSR-a u diplomaciji. Godine 2000. natjecala se za guvernerku Sankt Peterburga, ali se povukla na Putinov zahtjev. Ipak, on ju je 2003. imenovao svojom izaslanicom u Sjeverozapadnom okrugu. Od tada je tom okrugu i samom Sankt Peterburgu krenulo na bolje, a i prirodni je prirast poslije duga razdoblja pada počeo naglo rasti.

Komentara 9

Avatar Sidewinder
Sidewinder
16:45 06.09.2010.

Poslje Medvedeva dolazi opet Putin na 2 mandata.

RE
rezonancija
17:37 06.09.2010.

tako je alfi...ta ne zovu putina bez razloga tzar u rusiji..on je prvi covjek koji je u potpuno izbacio cioniste iz rusije...i napravio mauzolej pokojnoj carskoj obitelji u spomen i sjecanje da se ne zaboravi kako su ih cionisti pobili nevjesto prikriveni u boljsevike...pitaj bilo koga rusa i bilo gdje o putinu...svi ce reci bog pa putin...pricao sam sa jako puno rusa...svi ga obozavaju

Avatar DoubleW
DoubleW
21:06 06.09.2010.

ako poživi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije