Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zasad ugodno...

Vakula: Novi toplinski val stiže u kolovozu i rujnu

more, plaža
Nel Pavletic/PIXSELL
03.07.2013.
u 09:41

Prema trenutačnoj prognozi DHMZ-a kiša bi nas mogla "okupati" u nedjelju i zadržat će se u iduća tri dana uz maksimalne dnevne temperature oko 25 Celzijevih stupnjeva

Sljedećih dana neće biti toplinskog vala poput onoga s kraja lipnja, a Hrvatsku očekuju i prosječne srednje srpanjske temperature zraka, što znači da žege nema do daljnjega. Nešto toplije moglo bi biti u kolovozu i rujnu, rekao je poznati meteorolog Zoran Vakula, piše Slobodna Dalmacija. 

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, prva polovica ove godine bila je toplija od prosjeka klimatološkog razdoblja od 1961. do 1990. godine, a u mnogim mjestima i od prosjeka iz razdoblja od 1981. do 2010. godine, s kojim neki vole uspoređivati podatke zbog njegove veće aktualnosti i iznadprosječnosti. Za razliku od lanjske snježne, pa zatim sušne godine, ova je godina i po podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda bila kišovitija.

 − Bilo je više oborina, ne samo od prošle godine, nego i od prosjeka, i to za čak 35 do 75 posto. U Gospiću, Kninu i Zadru ukupna mjesečna količina oborina svih ovogodišnjih mjeseci bila je barem malo veća nego što je uobičajeno − kaže budući glavni meteorolog HRT-a.

Prema trenutačnoj prognozi DHMZ-a kiša bi nas mogla "okupati" u nedjelju i zadržat će se u iduća tri dana uz maksimalne dnevne temperature oko 25 Celzijevih stupnjeva. Ovo je zasigurno idealno vrijeme za boravak na plaži. Temperature mora na Jadranu su od 21 do 23 stupnja.

>>Zbogom 'pasje' vrućine. Vrijeme do kraja tjedna promjenjivo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije