Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Vakula: Nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme

Zoran Vakula
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.05.2015.
u 08:51

Vakula najavljuje kako će povremeno biti i hladnijih razdoblja, možda i duljih, ali vrlo je malo vjerojatno da će srednja mjesečna temperatura nekog od mjeseca u nastavku godine biti osjetno niža od višegodišnjeg prosjeka

 - Nakon što nam je u prvom desetodnevlju svibnja bilo toplo u ovom dijelu godine kao rijetko kada do sada, barem prema podacima s meteoroloških postaja DHMZ-a, pri čemu u posljednjih tjedan dana ponegdje čak i kao nikada, primjerice u Splitu - iznadprosječna se toplina nastavlja. Ne samo u novome tjednu, piše Zoran Vakula u Meteo kutku HRT-a.

Vakula najavljuje kako će povremeno biti i hladnijih razdoblja, možda i duljih, ali vrlo je malo vjerojatno da će srednja mjesečna temperatura nekog od mjeseca u nastavku godine biti osjetno niža od višegodišnjeg prosjeka.

 - To nužno ne znači da će godina biti rekordno topla kao u većini mjesta prošla (http://klima.hr/ocjene_arhiva.php), iako – po srednjoj godišnjoj temperaturi vjerojatno neće biti ni jako daleko od nje. Ali gotovo posvuda hoće po godišnjoj količini oborine, piše Vakula.

Do srijede bi na kopnu trebalo prevladavati pretežno sunčano, a potkraj srijede te osobito u četvrtak mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar većinom slab, a u četvrtak će zapuhati umjeren jugozapadnjak. Jutro samo u utorak razmjerno svježe, dok se danju očekuje iz dana u dan sve toplije. Na moru će prevladavati sunčano, a u četvrtak uz jačanje juga očekuje se umjeren porast naoblake. Maksimalna temperatura zraka uglavnom od 25 do 27 °C.

>> Mini ljeto: Na Komiži i Hvaru 22, a u Zagrebu 20 stupnjeva u 8 sati ujutro

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:07 11.05.2015.

Hm, bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz mogućnost kiše. Vjetar će biti promjenljivih smjerova, a ove godine sa velikom sigurnošću prognoziramo i snijeg. Još samo da dodam, biometeorološku prognozu. Budući da me žiga u kostima, bit će ie i jače kiše, a ako bude cvjetanja biljak, i alergije će biti izraženije. Pogotovo na prognostičare.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:55 11.05.2015.

jel' to ONAJ vakula koji je prošle godine dao onu katastrofalnu prognozu za ljeto? i opet mu vrag ne da mira...

DU
Deleted user
09:50 11.05.2015.

Vakula je "promašio ceo fudbal" s lanjskoljetnom prognozom, a tko meni ne vjeruje nek utipka u tražilicu: prognoza vakula za 2014. Bilo je neopisivo kišno ljeto, a on valjda ima neku tipsku prognozu za ljeto i sasipava redom te frazetinee svakog proljeća. Nek se pokrije ušima! U Japanu se moraju meteorolozi javno ispričavati kad griješe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije