Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOS Vatrogasci moral

Vadili pse iz bunara, mačke iz dimnjaka, hvatali koze...

\'22.12.2010., Koprivnica - Profesionalni vatrogasci su uklanjali dijelove fasade u sredistu grada koji su zbog dotrajalosti poceli padati na nogostup, kako prolaznici ne bi stradali. Photo: Marijan S
Marijan Sušenj/PIXSELL
02.03.2011.
u 13:00

Najzanimljiviji je bio slučaj kad smo prije dvije godine lovili koze po trgu. Bilo je tu svega, no i to je dio posla – kaže Slavko Tucaković, zapovjednik JVP-a

Čak dva slučaja spašavanja mačke imali su koprivnički vatrogasci prošloga tjedna. U zgradi Martinovki mačka je upala u dimnjak, a vatrogasci su je uspješno izvukli van i spasili joj život. No, da bi razradili taktiku – jer je mačka bila duboko – trebalo im je četiri sata improviziranja, a morali su i "štemati" dimnjak.

Mijaukanje s 11 metara

Istoga su dana U Miklinovcu autoljestvama pokušali spustiti mačku koja je bila na čempresu – 11 metara visine, ali bilo je nemoguće doći do nje.

Da mačke imaju devet života, dokazuje da su ih lani vatrogasci spasili – osam.

U Reki se snalažljiva mačka popela na čampres, a kad je stigla pomoć – ležerno je skočila dolje. Radi tih se životinja iskapčala i struja, i to zbog jedne mačke koja je dva dana provela na električnom stupu u Botovu.

Druge su mačke bile na drveću, visokom i do 12 metara, a vatrogasci su ih uspješno spuštali.

– Radi se uglavnom o malim mačkama pa ne mogu sići same, a upomoć da ih se spasi zovu njihovi vlasnici – kaže Slavko Tucaković, zapovjednik JVP-a Koprivnice.

Našli su i pse koje je netko bacio u bunar u Vlaislavu, izvadili ih pomoću mornarskih ljestvi i predali u azil. Tri su pak šteneta upala u potok Gliboki, a uspjeli su naći dva, dok je pas lutalica upao u Komingov šaht i uspio izvući živu glavu.

Pobjegle iz jaslica

– Najzanimljiviji je bio slučaj kad smo prije koje dvije godine lovili koze po trgu. Na Trgu bana Jelačića bile su postavljene žive jaslice pa su koze pobjegle i ganjali smo ih sve do Turista – prisjeća se Tucaković i dodaje da je sve to dio posla.

No osim koza, mačaka i pasa, spašavali su i ptice.

Iz gnijezda u Ulici Pavleka Miškine je ispala zaštićena vrsta jastreba te su je vratili pomoću autoljestvi.

Bili su prisiljeni i skidati ptičja gnijezda iz drveća u Kolodvorskoj ulici, u centru grada te na parkingu HŽ-a, osim, naravno, onih u kojima su mlade ptice.

Na žalost, dvije mačke u Koprivničkim Bregima i Velikoj Mučnoj lani nisu uspjeli spasiti pa su iz bunara ispumpavali vodu u kojoj su se utopile.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije