Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija

Vaba banka donirala 20.000 kuna za Arboretum Opeku

donacija
Privatna arhiva
08.02.2012.
u 11:36

Spomenik parkovne arhitekture Arboretum Opeka jedan je od 26 zaštićenih područja Varaždinske županije

Na prigodnoj svečanosti u maloj dvorani Županijske palače Varaždinske županije, Vaba banka Varaždin danas je Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije donirala potrebna sredstva kojima će, nakon dugo vremena, napokon biti kupljen uređaj za košnju trave u parkovnom dijelu koji se prostire na otprilike 25 hektara Arboretuma Opeka.

Vaba banka prepoznala je vrijednost inicijative za kupnju ovog uređaja, započetu prošle godine dobrotvornom aukcijom likovnih djela na kojoj je za ovu namjenu prikupljeno 30.000 kuna. Donacijom od 20.000 kuna Vaba banke omogućena je kupnja malog traktora s priključkom – malčerom, koji će olakšati provođenje aktivnosti održavanja i uređenja ovog vrijednog lokaliteta te doprinijeti zaštiti i očuvanju Arboretuma Opeka – vrijedne prirodne i kulturne baštine Hrvatske.

Spomenik parkovne arhitekture Arboretum Opeka jedan je od 26 zaštićenih područja Varaždinske županije. Ubraja se među najvrjednije spomenike parkovne arhitekture i jedini je kontinentalni arboretum u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije