Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA NA LISTI

V. Pusić: Habuš će odstupiti s liste Kukuriku koalicije

Vesna Pusić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
15.11.2011.
u 17:44

Na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Zadru Vesna Pusić najavila je da će Goran Habuš odstupiti s izborne liste Kukuriku koalicije

Vesna Pusić u utorak popodne družila se s građanima u Zadru te nakon toga u gradskoj knjižnici održala kratku konferenciju za novinare. Odgovarajući na novinarsko pitanje može li komentirati izjavu premijerke Jadranke Kosor koja je ranije tijekom dana izjavila da je Kukuriku koalicija na slučaju Habuš svima poručila da je nekima sve dopušteno, Pusić je odgovorila kako joj je žao te da će morati razočarati premijerku jer nikome nije sve dopušteno pa ni članovima Kukuriku koalicije.

– Mi smo od DIP-a dobili obavijest da jednog čovjeka s liste možemo zamijeniti i odlučili smo da će Goran Habuš odstupiti o čemu će on večeras u Varaždinu obavijestiti javnost – rekla je Pusić.

Pusić je kasnije i potvrdila da je predsjedništvo HNS-a donijelo odluku da će Habuša na devetom mjestu na listi za treću izbornu jedinicu zamijeniti dogradonačelnica Varaždina Natalija Martinčević.

Iako je, kako doznajemo, šef SDP-a Zoran Milanović odmah u subotu htio Habušu “odrezati” glavu, to se dogodilo s nekoliko dana zakašnjenja jer je u Habuševu obranu stao Radimir Čačić. Šef SDP-a bio je vrlo ljutit jer je, doznajemo, očekivao da Habuš sam ponudi da ga se izbriše s liste za Sabor i odmah odstupi s gradonačelničkog mjesta. Isto tako od šefa HNS-a očekivao je da će problem riješiti sami unutar stranke. Kako se to nije dogodilo, odlučio je s Čačićem riješiti taj problem.

Očito nije išlo glatko jer su tek u ponedjeljak odlučili kazniti Gorana Habuša, no nisu bili sigurni mogu li to učiniti jer su njihove liste već bile predane. Stoga su u ponedjeljak u Državnom izbornom povjerenstvu pokrenuli postupak skidanja Habuša s njihove liste za treću izbornu jedinicu. U DIP-u su odgovorili da je to moguće jer zakon dopušta takve intervencije u roku od 48 sati, a u slučaju lista Kukuriku koalicije taj rok u utorak još nije istekao. Uz odgovor da se Habuša može ukloniti s liste, DIP je strankama Kukuriku koalicije poslao i uputu da je preduvjet pismeno Habuševo očitovanje o skidanju s liste te očitovanje o tome svih stranaka koalicije.

Čini se da je pritisak Zorana Milanovića s jedne i javnosti s druge strane bio prejak da bi ga Čačić otrpio. Međutim, šteta je već nastala jer je Kukuriku koalicija zakasnila i izazvala sablazan brojnih birača. Jednako tako dali su “streljiva” predsjednici HDZ-a što je ona iskoristila i u ponedjeljak ih izrešetala optužbama kako su neodgovorni i da su kukavice.

Ključne riječi

Komentara 406

CH
chemica
18:49 15.11.2011.

Još da su bili malo brži...Bar nešto.

HP
Hrvatsko pravo
10:23 16.11.2011.

Hoće li odstupit od volana tu je opasniji?

Avatar MK
MK
18:10 15.11.2011.

...A kaj je sa Cicin-Sajn? ...Ona je pokusala pregaziti policajca u Zagrebu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije