Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s eu

V. Pusić: Bruxelles shvaća naš problem s Ljubljanskom bankom

pusić
Jurica Galoić/Pixsell
11.06.2010.
u 13:42

Naša prednost je što probleme s Ljubljanskom bankom Bruxelles bolje shvaća nakon što su se brojni Britanci i Nizozemci "opekli" jer su bili korisnici islandske banke, rekla je Pusić.

Kako će Europska komisija gledati na slovenski stav da će otvaranje poglavlja 8., koje govori o tržišnom natjecanju, uvjetovati time da se Ljubljanskoj banci opet dopusti da posluje u Hrvatskoj, predsjednica nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić nije željela komentirati. Dodala je tek kako je naša prednost što probleme s Ljubljanskom bankom Bruxelles bolje shvaća nakon što su se brojni Britanci i Nizozemci "opekli" jer su bili korisnici islandske banke.

Pusić je zato bila rječitija kada je u pitanju privatizacija brodogradnje koja je bila glavna tema sjednice Nacionalnog odbora. Odbor je zaključio kako treba napraviti novi koncept brodogradnje i to na način da ga osmisle nacionalni stručnjaci ne samo iz područja brodogradnje nego i ekonomije. Poglavlje 8., vjeruje Pusić, bit će otvoreno uskoro jer je natječaj za privatizaciju već proveden.

Pusić je također natuknula kako je moguće da se uskoro otvori i za nju ključno poglavlje 23. - pravosuđe. Naravno, o tome će uvelike ovisiti i ton izvješća Sergea Brammertza, glavnoga haaškog tužitelja.

Komentara 24

OB
-obrisani-
16:37 11.06.2010.

I još je potrebno reći da su u BIH imali tovarne listove avionskih pošiljki sa novcem. Slovenci su pokvarena lažljiva gamad sa kojom neće nikad biti dobrosusjedskih odnosa.Prije ću imati posla sa crnim ciganom nego sa Jnazom jer nema cigana do Janeza !!

VM
vmaric55
13:53 11.06.2010.

A kad im Pusićka to još malo pojasni bit će mo agresori i u Sloveniji.

OB
-obrisani-
17:50 11.06.2010.

Ja bi gospodji oprostijo njeno lajanje kad bi malo vise pokazivala i utezala svoje fizicke kvalitete koji su po meni znacajni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije