Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
država u opasnosti

V. Britanija: Neprijateljske zemlje napadaju nam infrastrukturu

britanska zastava
AFP/PIXSELL
03.12.2012.
u 22:47

Meta su pružatelji osnovnih usluga kao što su struja, voda i grijanje, rekao je neimenovani visoki dužnosnik

Britanska vlada tvrdi da je njihova ključna infrastruktura konstantno izložena napadima neprijateljskih zemalja te kako bi jedan odlučan napad mogao imati seizmički učinak, prenosi RT. Velika Britanija namjerava se braniti posebnom ekipom za obranu od cyber-napada.

- Internet transformira rizik s kojim se suočavamo. Zato smo napade iz kibernetskog prostora proglasili jednom od četiri najvećih prijetnji našoj nacionalnog sigurnosti - rekao je ministar kabineta Francis Maude.

Vlada nije otkrila puno detalja o napadima s kojima se suočava, no Indenpendent navodi izjavu jednog neimenovanog visokog dužnosnika koji je rekao kako su mete bili pružatelji osnovnih usluga kao što su tvrtke za struju, vodu i grijanje, a napadači - \"neprijateljske zemlje\". Nije htio otkriti jesu li napadi bili uspješni, a otkrio je da je ministarstvo obrane također svakodnevno izloženo napadima.

Komentara 3

Avatar Alfons_x
Alfons_x
23:30 03.12.2012.

Klasični uvod u kontrolu INTERNETA! Omiljena teza svake diktature....neprijatelj nas ugrožava....... Toliko o "demokraciji" i slobodi "zapada"......oni osvješteni znaju o čem pišem oni drugi će shvatiti kada se probude u nekom od privatnih zatvora jer su nelegalno slušali pjesmu

OB
-obrisani-
14:29 04.12.2012.

04.12.2012. u 11:28h DonLon je napisao/la: Interesantan "komentar" 23:30 Nikako nemogu shvatiti kako mi je u stvari jezivo lose, kako sam u zatvoru i kako forumski propagandista sa nastancanim "ocjenama" sve zna u detalje. Koji talenat!!! ,, Koliko kamera imaima u GB ...nekih 3 milona. Britanija postaje jedan veliki konc logor. svi su pod prismotrom

Avatar nekakav
nekakav
17:39 04.12.2012.

ne vidim u čemu je problem... neprijateljske zemlje su i sbiju napadale, pa što sad? uništavale civilnu infrastrukturu, dalekovode, mostove, termoelektrane... e sad, ako je to koristilo vojsci, pa se moglo uništavati i razarati, ne vidim problem kad je u pitanju obratno, kad netko razara isto takvu infrastrukturu drugome. vidite li vi problem? ili razliku? netko smije, drugi ne? a gdje je nestala globalizacija? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije