Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS:
Povratak na članak

'Uzvik 'Za dom spremni' nije prihvatljiv, neka policija radi svoj posao'

Duboko smo uvjereni da nema potrebe za nikakvim iznimkama, jer ljudi koji su se borili za slobodu i neovisnost Hrvatske, borili su se i za poštivanje Ustava RH kao temeljnog pravnog dokumenta zemlje - poručili su u priopćenju

Komentari 15

Avatar rubinet
rubinet
13:40 07.08.2019.

Apsurdna situacija. Danas,nakon samo 24 godine,neki bi rado zaboravili kako su se Hrvatski branitelji ,uz poklič zds, u Domovinskom ratu borili kontra osvajača s istoka koji su na kacigama ,oruđu i oružju imali znak antifašizma,a to bje petokraka.Dakle,simboli i znakovi mogu biti zlorabljeni. Danas nam opet smeta zds,a petokraka ne.

VL
I1
ing-12345
13:20 07.08.2019.

Ako je netko nepotreban u Hrvatskoj to je HNS= Hrvatska Nepotrebna Stranka

VL
ST
stefj
13:06 07.08.2019.

A je si Plenković našao koalicijske partnere za 5. Ako postoji zakon i ako postoji zakonska praksa što se opet imaju petljati. Nek onda sruše vladu i bulazne o zmijama poput bivšeg predsjednika... Ali ne, onda bi njihova uhljebnička vojska možda izgubila pozicije... Licemjeri...

VL
PI
pinkec
22:54 08.08.2019.

Ova opsjednutost HNS-a sa uzvikom: "Za dom spremni", prelazi sve granice. Je li to jedino što oni umiju i rade za Hrvatsku i Hrvatski narod? Ovako opsjednuti mržnjom, ne može ništa dobroga učiniti za narod, koji im je dao svojeje povjerenje, niti su do sada išta dobrog pokazali! Dokle ćemo ovakve nitkoviće uzdržavati na našem državnom proračunu? Sada je "in" (moderno) pljuvati po domoljubima, HOS-u, ... koji su branili i obranili svoju domovinu! Lora Vidović i sl. pljuju i pljuju i u tom se sastoji njihova cijela "politika". To je danas, a sutra će ti isti pljuvati po 'zvezdi' i td., ako im bude od koristi. U staro doba, na dvorovima su zabavljali drvoske lude, a sada ovi 'niš koristi' tzv. politikanti, zabavljaju narod. Bože oslobodi nas ovih ogavnih niš koristi uhljeba!

VL
SO
sohnahoakasaa
13:35 07.08.2019.

Svi znamo kaj civilizirani svijet brani i zabranjuje. Kod nas ne. Kod nas se koljački, zločinački, totalitarističko režimski tolerijarju ali domoljubni ne. Naravno da smeta. Ološu kojeg se ne riješavamo da nas truje. Za Dom i Domovinu spreman je postojao, koristio se i s ponosom govorio puno prije ndh i pavelića. Naravno da ga je režim koristio i prilagodio 'za poglavnika'. Taj nikad neće biti primjeren u ni jednom vremenu ali naš prije ndh i poslije a pogotovo u Domovinskom ratu je. I naravno ...o s t a t će u njemu, u njegovom biću dok je ovog naroda. Dok i jedan bude disao do kraja svih krajeva svijeta. Branite ali nećete zabraniti. N i k a d a...

VL
DI
didajoza
16:33 07.08.2019.

Da Milanović nije bio premijer i Jovanović ministar, nikoga u svijetu nije smetalo ZDS ali kada je Šimunić na stadionu Maksimir viknuo Za dom a gledatelji spremni Jovanović je to proglasio ustoskim pozdravom. Zato glasajte za Milanovića pa će još još nešta izmisliti protiv Hrvatske!!

VL
DV
dvorskaluda
13:17 07.08.2019.

Nikak mi nije jasno to mijenjanje stava oko ustaškog pozdrava? Ako nije dupušten ( kao što nije ni u Austriji, Njemačkoj i drugdje), onda nije dopušten i kako se ustaški i nacistički pozdravi kažnjavaju vani, tako bi trebali i u u Hrvatskoj. Kakvo je to koketiranje s ultradesničarima; neonacistima i ustašama? Čemu? Komu trebaju te marginalne skupine propalica, psihopata i sl. ?

VL
DU
Deleted user
14:01 07.08.2019.

To je ustaški pozdrav,fašistički i nijedna postrojba HV iz Dom.rata taj pozdrav i natpis nije koristila osim HOS a koji je bio paravojna stranačka "postrojba"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.