Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u zagrebu

Uzoran student FER-a skrivio tragediju u kojoj je dvoje poginulo

prometna
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
28.03.2010.
u 18:37

Oduzeta mu je vozačka dozvola. Prema dostupnim neslužbenim informacijama, riječ je o 25-godišnjem Zagrepčaninu Matiji P., inače studentu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji do sada nije ni kazneno ni prekršajno prijavljivan.

Protiv vozača bijelog chevroleta epice koji je subotu u 16.58 sati pomeo troje pješaka na nogostupu u Krapinskoj ulici kaznena će prijava biti podnesena redovitim putem. Oduzeta mu je vozačka dozvola. Prema ostupnim neslužbenim informacijama, riječ je o 25-godišnjem Zagrepčaninu Matiji P., inače studentu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji do sada nije ni kazneno ni prekršajno prijavljivan.

Pas izletio pred auto


Brzina kojom je vozio još nije točno utvrđena, ali uzrok je, kako je objavila policija, “neprilagođena brzina”. Alkotest je pokazao da je mladić bio trijezan, a u bolnici mu je, prema standardnoj proceduri, izvađena krv te je dao urin.

Dovršenim očevidom na mjestu nesreće policija je utvrdila da je mladić izgubio nadzor nad automobilom u zavoju dok se Krapinskom vozio prema Selskoj. Poslije je policajcima ispričao da mu je pred automobil izletio pas iz obližnjeg parka. Mladić je desnim kotačima okrznuo rubni kamen, skrenuo u suprotan smjer, a potom na nogostup.

Pritom je odvalio i komad rubnika. U rotiranju je zadnjim dijelom automobila udario u Slovenca Vladimira Pokornyja (51), a potom u Makaranku Libušu-Mariju Tir (64), koji su hodali usporedno.

Pokorny je na mjestu poginuo. Automobil se nastavio rotirati i svojim je bočnim dijelom udario u metalno-betonsku ogradu. Odbio se i udario drugog Slovenca, Miroslava P. (71). On je hodao iza muškarca i žene, što mu je vjerojatno spasilo život, a liječnici u KB-u “Sestre milosrdnice” poslije su utvrdili da je lakše ozlijeđen.

Teško ozlijeđena žena umrla je poslije u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice. Njena obitelj, koju smo kontaktirali, nije bila raspoložena za novinare.

Mjesto stravične nesreće izgledalo je strašno. Pokraj automobila, uništenog s desne strane, ležalo je tijelo mrtvog muškarca. Chevrolet, zagrebačkih oznaka, koji je mladić vozio, u vlasništvu je jedne žene, a koliko je silan udarac bio, svjedoči i podatak da je visoka metalna ograda u koju je udario bila uvijena i naslonjena na parkiranu kamp-kućicu. Dvojica Slovenaca, obojica iz Novog Mesta, doznajemo, stigla su u Zagreb u posjet prijateljici.

Preminula žena u Zagrebu ima kćer koja živi u blizini mjesta nesreće, a kako su sa sobom imali fotoaparat, moguće je da su išli u turistički obilazak grada. Policija je pronašla dvojicu svjedoka, no ni oni nisu bili raspoloženi za novinare.

Stradali na semaforu

Inače, 2006. godine, na drugom kraju Krapinske, na križanju s Ozaljskom, nedaleko od trešnjevačke tržnice, poginula je Ivana Nekić koja je s grupom drugih pješaka prelazila zebru za zelenog svjetla. 
Tada je na nju naletio BMW koji se netom prije sudario s golfom. Vozači su bili u prekršaju, a postupak na sudu još traje.

Komentara 72

OB
-obrisani-
04:38 29.03.2010.

I sta ocete rec da je nevin sada

VI
viviann
19:21 28.03.2010.

a možda je stvarnoi đukela uzrok.

OB
-obrisani-
00:31 29.03.2010.

Ovaj sto se poziva na njemacki zakon za alkohol preko limita. U Americi prvi put kad si uhvacen preko limita vozacka oduzeta ponovo u skolu, u psihijatra itd troskovi 8 do 20 tisuca dolara, drugi put oduzima ti se voziloo pa daje i Ferarri plus ovo naprijed, treci put kaznena prijava sto u startu nosi 3 godine zatvora plus oduzimanje auta i novcana kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije