Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJIVO DJELO

Uznemirujući video zgrozio javnost: Gumenjakom proganjali dupine i maltretirali ih

Foto: Morski.hr
1/4
23.04.2020.
u 11:51

Snimka je navodno snimljena u akvatoriju Jesenice u općini Dugi Rat.

Video snimljen na gumenjaku čija posada glisirajući naganja skupinu dupina zaprepastio je javnost.  Naime, uznemiravanje dupina protupravno je djelo zbog kojeg se ide u zatvor, a počiniteljima se izriču visoke novčane kazne.

Snimku je objavio portal Morski, a kako navode, video je snimljen u akvatoriju Jesenice u općini Dugi Rat. 

 


– Evo ga! – viknuo je muški glas. Nakon toga je gumenjak skrenuo lijevo, gdje su dostigli po jednog dupina s lijeve i desne strane broda. Na snimci se mogu čuti ženski glasovi koji govore: – Evo ga... eno ga, tamo je jedan...

Na riječi "vidi tamo" motor je usporio, a gliser je promijenio smjer prema jatu. 

Pri samom kraju videa čuje se razdragano vikanje: – Hvatamo dupine!

Dupini, kao i cijela skupina kitova, zaštićeni su u Hrvatskoj Zakonom o zaštiti prirode. Samo uznemiravanje dupina već je prekršaj. Naime, poznat je slučaj da je muškarac kod Pule 2004. godine odležao 24 dana u zatvoru i platio 7 tisuća kuna kazne zbog uznemiravanja 30-ak dobrih dupina zbog glisiranja među njima. 


 

 

Komentara 7

LI
liliZG
12:14 23.04.2020.

preko snimke može se doći do onih koji su to radili , opaliti im kaznu, i kad ju naplate onda to objaviti u novinama da konačno vidimo institucije koje su napravile svoj posao i naplatile kaznu... to bi bila ona prava vijest.....

BP
boris.poljak.39
13:55 23.04.2020.

Dupini su se sa njima igrali ti ćeš dupina u gumenjaku lovit. zemljo otvori se.

Avatar LisaAE88
LisaAE88
16:47 23.04.2020.

a︆­b︆­r︆­e︆­.︆­a︆­i/a16n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije