Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp u poreču

Uznemireni jer trećina građana misli da će proračun puknuti

sdp,zoran milanović,igor dragovan,mirela holy,nenad stazić (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/18
02.03.2012.
u 16:52

Na sastanku SDP-a poteglo se i pitanje kadroviranja po javnim poduzećima s naglaskom na direktore javnih i državnih tvrtki koje su odabrali njihovi koalicijski partneri iz HNS-a.

Osamdesetak najvažnijih članova vladajuće partije – SDP-ovih saborskih zastupnika, ministara i zamjenika ministara – okupilo se u petak na dvodnevnom neformalnom saboru SDP-a u porečkom hotelu Diamant. Na stranački skup u Poreču stigao je i predsjednik stranke, premijer Zoran Milanović. Od ovog stranačkog skupa, rekao je, očekuje radni dogovor.

– Bilo je i vrijeme da se ljudi nađu nakon izbora – bilo je sve što je predsjednik Vlade i SDP-a prije sastanka rekao novinarima okupljenima ispred hotela Diamant.

Obersnel odbrusio novinarima

– Od izbora do danas nismo se uspjeli naći i svi zajedno u stranci pošteno porazgovarati o tekućim stvarima. Svi smo raštrkani po svojim ministarstvima i došlo je vrijeme za jedan ovakav skup – rekao je jedan od ministara objašnjavajući razloge okupljanja vodećih SDP-ovaca.

Prvog dana "summita" raspravljalo se o svemu što je učinjeno u posljednja dva mjeseca. No po završetku dvosatnog sastanka nitko od vodećih SDP-ovca nije, barem ne službeno, želio reći o čemu se sve raspravljalo.

- Da smo željeli da novinari znaju o čemu smo pričali onda bi vas pozvali u dvoranu – odbrusio nam je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nakon stranačkog skupa.

Poteglo se pitanje kadroviranja po javnim poduzećima

Pošto su nas svi uvjeravali da je sve proteklo u idiličnoj atmosferi, onda je njihova šutnja i nervoza u najmanju ruku čudna. Ipak, uspjeli smo doznati da se na sastanku poteglo i pitanje kadroviranja po javnim poduzećima s naglaskom na direktore javnih i državnih tvrtki koje su odabrali njihovi koalicijski partneri iz HNS-a.

Iako to nitko od ministara, a kamoli od SDP-ovih zastupnika u Saboru nije želio javno kazati, ovog vikenda puno će se raspravljati i o "komunikacijskim problemima" – kako između SDP-a (čitaj: Vlade) i građana, tako i o uklanjanju nesporazuma između samih ministara. Iskusniji članovi stranke svjesni su da im je komunikacija s građanima u najmanju ruku traljava, a jako im je zasmetala anketa prema kojoj više od trećine građana smatra da će proračun brzo "puknuti".

Vodeći SDP-ovci nisu željeli otvoreno govoriti ni o pripremama za skore unutarstranačke izbore.

Komentara 107

DU
Deleted user
23:02 02.03.2012.

sad razgogovaraju kako su uspjeli inu u siriji uspješno zaštitit

OB
-obrisani-
23:16 02.03.2012.

ZAMP potvrdio da je Josipovic kao clan predsjednistva odlucivao o ugovorima sa Emporionom........pravda.....

Avatar WindFucker
WindFucker
11:53 03.03.2012.

Stazić se niti na team buildingu ne smije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije