Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ RIJEKE

Uznemirena majka ispričala: 'Djelatnica ureda za socijalnu skrb zastrašuje mi dijete'

Foto: Provjereno/Nova TV
1/2
29.02.2024.
u 16:50

Majka je uvjerena kako je otac u prisnom je odnosu s drugom voditeljicom nadzora istoga ureda, a Provjerenom je ustupila i njihovu prepisku mailom te snimku razgovora u kojima je oboje komentiraju u negativnom tonu

Majka djeteta, koja trenutno vodi spor oko skrbništva, ispričala je svoje potresno iskustvo koje je navodno doživjela od jedne od voditeljica nadzora iz Centra za socijalnu skrb u Rijeci. Kako je objasnila, voditeljica nadzora njenom djetetu je govorila da će završiti u domu ako ne bude htjelo viđati oca, da će ga vještačiti i staviti na aparate da vide govori li istinu, prenosi Provjereno

„Može se čak dogoditi da tata ide još korak dalje pa da traže da te izdvoje iz obitelji, da kaže da te mama manipulira. Pa da te smjeste na neko vrijeme u nekakav dom“, riječi su voditeljice nadzora djetetu koji od uznemirenja i straha grca u suzama, što je objavljeno i u snimci. 

Majka je ispričala i kako dijete odbija viđati oca zbog negativnih iskustava koje je s njime imalo, što su potvrdili i nalazi vještačenja drugih institucija. Trenutno je na vještačenju u Centru za socijalnu skrb u Rijeci gdje je pod nadzorom teologinje koja uvjerava dijete kako se treba više družiti sa svojim ocem. 

Dijete joj govori, ispričala je, kako ne želi ići u dom, da nije krivo što otac nije dobar otac i da ga se jako boji, a ona mu odgovara: "A zašto ga se bojiš? Je l' tvoj tata pije? Je l' konzumira alkohol? Je l' puši? Dobro. Samo ti je agresivan?", i nastavlja: "On će biti tata cijeli život. Ne možeš imati drugog tatu, samo njega. Ako tata nije dobar onda ćemo tatu strpati u dom. Može tako?"

GALERIJA: Uznemirujuća snimka razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta

1/4

Majka je također uvjerena kako je otac u prisnom je odnosu s drugom voditeljicom nadzora istoga ureda, a Provjerenom je ustupila i njihovu prepisku mailom te snimku razgovora u kojima oboje, u negativnom tonu, komentiraju nju. „Centar zna što rade voditeljice mjere, a voditeljice mjere znaju da njima Centar štiti leđa“, zaključuje majka. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crveniDinamo
17:30 29.02.2024.

Žena je ženi najgori neprijatelj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije