Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Plenković o proširenju istrage o Josipi Rimac: Oni koji su odgovorni, oni će odgovarati

Zagreb: U Banskim dvorima održana je sjednica Vlade RH
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
27.08.2020.
u 11:04

Vlada je usvojila prijedlog zakona o obnovi Zagreba, a Saboru je poslan zahtjev za izvanrednom sjednicom

Na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da brojke zaraženih koronavirusom nisu dobre, ali da je klinička slika blaža. "Uz uvažavanje niza sugestija koji su dali klubovi usvojili smo prijedlog zakona o obnovi Zagreba. Očekujemo konstruktivnu raspravu u Saboru", kazao je premijer Andrej Plenković. 

Premijer Plenković na početku sjednice je rekao da se u zakon o obnovi Zagreba uvedeni socioekonomski kriteriji.

"Temeljito smo analizirali sugestije saborskih zastupnika i uvažili više od 25 konkretnih prijedloga", dodao je. Neke su, kazao je, djelomično uvažili, a neke nisu mogli uvažiti, ali su dali argumentaciju zbog čega se s njima ne slažu. 

"Što se tiče COVID-19 imali smo sastanak gdje smo raspravljali o svemu do sada, sagledali smo sve aspekte. Moramo koristiti ulogu stožera na županijskoj razini", kazao je premijer. "Klinička slika je bolja nego što je ukupan broj zaraženih. Očekujemo visoki stupanj odgovornosti svih uključeni u obrazovni sustav i sugrađana, jer je taj element osobne odgovornosti i dalje najbitniji", dodao je.

"Medved i Milošević bili su u Gruborima i Plavnom. Poslali su važne poruke. To je doprinos uspostavi povjerenja, međusobnog uvažavanja, izgradnji uključivog društva i društva utemeljenog na zajedničkim vrijednostima", kazao je.

"Vidjeli smo priopćenje USKOK-a o proširenju istrage o Josipi Rimac. Podržavamo rad svih institucija i očekujemo da se daljnji postupci što temeljitije provedu. Oni za koje se utvrdi da su odgovorni, odgovarat će, a mi ćemo, ako bude potrebno, povući političke odluke", kazao je Plenković.

"Protekli tjedan dana zabilježili smo najveći broj zaraženih. Brojke nisu dobre, ali klinička slika je blaža", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Pozivamo građane da se pridržavaju epidemioloških mjera, dodao je Beroš.

Kazao je i kako su bolnicama poslali novu uputu da se bolnička povjerenstva uključe u što većoj mjeri i omoguće roditeljima što duži posjeti oboljeloj djeci na bolničkom liječenju.

Državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunja Magaš predstavila je konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Prijedlog zakona je usvojen i bit će poslan Saboru na raspravu. Također, usvojen je i prijedlog zahtjeva Vlade za izvanredno zasjedanje Hrvatskoga sabora, koji bi se održao idućeg tjedna.

Država će sufinancirati smještaj osobama čiji su domovi stradali u potresu.

"Uz uvažavanje niza sugestija koji su dali klubovi usvojili smo prijedlog zakona o obnovi Zagreba. Očekujemo konstruktivnu raspravu u Saboru", kazao je Plenković na kraju otvorenog dijela sjednice.

Komentara 47

Avatar southman
southman
10:54 27.08.2020.

Sve odgovorne u zatvor. Jednom se mora ozbiljno krenuti sa tim i iskorijeniti korupciju u državnim službama i ministarstvima. Tek onda se može sve slično provesti i na drugim razinama.

MA
manipulacija
11:15 27.08.2020.

Treba decentralizirati stožere i da svaki županijski stožer donosi svoje mjere.. određene županije imaju vrlo nizak broj zaraženih i mislim da ih ne treba opterećivati sa strogim mjerama kao neke županije koje sa brojkama prednjače.. podržavam ideju!

JU
Judita
11:16 27.08.2020.

Šteta što Rimac i slični njoj diskreditiraju rad čitave Vlade ,koja je po mom mišljenu sjajno odradila sve izazove s kojima se susreka u proteklih nekoliko mjeseci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije