Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled u budućnost
Povratak na članak

Roboti će ljudima dati slobodno vrijeme, ali što ćemo onda s tim vremenom

Što nas čeka za 50 godina, što će se sve događati u znanosti u tom razdoblju i koja sve otkrića možemo očekivati razgovaramo s našim panelistima

Komentari 9

CA
campa
08:16 26.10.2018.

Imamo sreću da svaki napredak zaobilazi Hrvatsku za sto godina.Stanovništvo će se smanjiti jer će ih pokositi liberalni kapitalizam i umrijeti će od gladi.Živjeti će samo oko 10% najbogatijih za koje će raditi robovi.Samo zabrinjava kome će se onda prodavatii oružje,valjda robotima.

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
07:15 26.10.2018.

Ova ekipa nezna ni šta će biti 2019., a kamo li 2068.

VL
ZE
Zeus609
21:47 25.10.2018.

Mi ćemo se tovit, trovati i bit totalno u imaginarnom... A većina će bit neprijatelj, potrošač, nametnike i borit će se za preživljavanje... Poveća će se broj pravnih prekršitelja i nepodobnih...

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:21 25.10.2018.

Razvoj znanosti i znanstvenih otkrića, razgovaramo s našim domaćim panelistima, zemljo otvori se.

VL
AL
Alf12
07:37 26.10.2018.

Koliko negativnih komentara. Sve radnik do radnika u komentarima. Šta cemo sa slobodnim vremenom? Radit cemo ono sto volimo, a ne ono što moramo. Ja cu u tom slučaju saditi i pusiti maricu, blejati u nebo i diviti se kako je Svijet lijep. Sada trenutno nemam vremena za to.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:59 25.10.2018.

Kada robotizacija uznapreduje ljudi neće imati problem sa slobodnim vremenom, već sa jelom. Ńezaposleni neće imati primanja i tako kupovati namirnice i ostale potrebne robe, pa će biti primorani baviti se kanibalizmom, dakle mesa i zanimacije će biti dovoljno, ali ostale robe nimalo. Kada se roboti budu samoreprodukovali, donijet će jedinu racionalnu odluku da životinje koje prave nered i samo prde i smrde, treba likvidirati i to će bez problema realizirati jer će proizvesti za to potrebna efikasna sredstva. Narodna izreka kaže da svaka sjekira sebi usječe malj, koji joj razbije ušica. Nema valjanog razloga da se prirodni zakon ne primjeni i na ljudsku vrstu. Naravno postojaće izuzeci i to prije svega za najvjernije Božije stado, jer će Hrvatski Bog ovo nagraditi za zasluge tako što će za robote zatvoriti Raj na Zemlji, koji su za sebe stvorili naši vjerodomoljubni glodari.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.