Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA NA A4

VIDEO Beroš o ozlijeđenima u KBC-u Zagreb: Četvero je teško ozlijeđeno, a jedan je lakše ozlijeđen

Teška nesreća na A4: Ministar Vili Beroš posjetio je unesrećene u KB Dubrava
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/4
06.08.2022.
u 15:47

Dvanaest osoba je poginulo, a više od 30 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro u subotu dogodila na autocesti A4 kod Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje.

Ministar zdravstva Vili Beroš održao je konferenciju za medije ispred KBC Rebra povodom tragične prometne nesreće u kojoj je u slijetanju autobusa poginulo 12 osoba, a više desetaka ih je ranjeno.  Po dolasku u bolnicu obišao je ozlijeđene u društvu  zamjenika ravnatelja Milivoja Novaka i liječnika Anka Antabaka.

 

- Došao sam i u KBC Zagreb zahvaliti osoblju na svemu što su napravili. KBC je zaprimio 6 bolesnika, od čega je jedan preminuo. Od ostalih pet, četvero je teško ozlijeđeno, a jedan je lakše ozlijeđen. S njim sam i pričao, a njemu su djelatnici omogućili da razgovara sa svojom obitelji u Poljskoj što je njemu bilo bitno - izjavio je Beroš o ozlijeđenima.

-  U ranim jutarnjim satima zaprimili smo stradalnike iz poljskog autobusa. Jedan je, nažalost, preminuo tijekom obrade. Četvero je ujutro ušlo u operacijsko liječenje, a dvoje je još uvijek na operaciji. Peti pacijent je lakše ozlijeđen - kazao je liječnik Antabak.

Ustvrdio je kako je četvero teško ozlijeđenih zadobilo ozljede opasne po život, te da ih se dvoje od četvero trenutno nalazi na intenzivnoj njezi.

VIDEO: Objavljena posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće

Medicinska sestra Ana Ljubas navela je kako je pacijentima već omogućena psihološka pomoć.

- Ljudi su teško nastradali, ali se pokazalo da sustav funkcionira. Ako se ne varam, na mjesto nesreće izašlo je 16 vozila hitne pomoći. - kazao je zamjenik ravnatelja Milivoj Novak i dodao kako će pružiti pomoć i drugim ozlijeđenima ako to bude bilo potrebno.

VIDEO: Teška nesreća na A4: Pogled u unutrašnjost autobusa koji je sletio s ceste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije