Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u suncu, vrijeme nam uskoro sprema nova iznenađenja

Kišni dan u Zadru
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
22.10.2023.
u 09:28

I početak sljedećeg tjedna trebao bi biti topao uz jugozapadni vjetar. U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme s jutarnjom maglom, dok će se od utorka povećavati naoblaka

Nakon promjene vremena u subotu koja je Dalmaciji donijela olujno nevrijeme s obilnom kišom, snažnim naletima vjetra i mjestimičnom tučom, nedjelja i ponedjeljak bit će stabilniji i sunčaniji. I dalje će biti razmjerno toplo, na Jadranu uz jugozapadnjak i jugo, no u unutrašnjosti će jutra biti svježija, ponegdje i maglovita. I dalje je moguća mjestimična kiša, na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom.

Ukratko je to prognoza za sljedećih nekoliko dana koju je DHMZ pripremio za HRT. Što se nedjelje tiče, na istoku zemlje bit će pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku i slab jugozapadni i zapadni vjetar. Temperature će se kretati od 12 do 22 °C, kao i u središnjoj Hrvatskoj gdje je tek na sjeveru regije moguće malo kiše. 

Jugozapadni i zapadni vjetar puhat će i na Jadranu gdje će prvi dio dana biti oblačan uz mjestimičnu kišu, no u drugom dijelu će se razvedriti, dok će se naoblaka zadržati samo nad riječkim područjem. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti toplo uz moguće grmljavinske pljuskove. Temperature od 19 do 22 stupnja, a poslijepodne će oslabiti i vjetar, koji bi mogao okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Na krajnjem jugu zemlje u noći i prijepodne moguće je jako jugo koje će oslabjeti kroz dan, a poslijepodne će biti sunčano uz male šanse za pljuskove. Najviše dnevne temperature će se kretati između 21 i 23 stupnja.

I početak sljedećeg tjedna trebao bi biti topao uz jugozapadni vjetar. U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme s jutarnjom maglom, dok će se od utorka povećavati naoblaka. U Gorskom Kotaru bi već potkraj dana mogla početi padati kiša koja se u ostatku zemlje očekuje od srijede. 

VIDEO Nevrijeme zahvatilo Dalmaciju: Prometnice pod vodom u Makarskoj i Splitu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije