Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Temperature iznad 30

Prvi pravi ljetni vikend započeo gužvama i nesrećama

gužve Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/13
05.07.2014.
u 11:06

HAK izvještava da je promet pojačan u smjeru mora na autocestama A1 između Zagreba i Bosiljeva, A2 Zagreb-Macelj te na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko.

Počelo je prava ljetna sezona, a prvi vikend u srpnju donio je i pojačan promet prema moru i na granicama.  

HAK izvještava da je promet pojačan u smjeru mora na autocestama A1 između Zagreba i Bosiljeva, A2 Zagreb-Macelj te na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko. Pojačan je i ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Kaštel, Macelj i Metković. Trajekti i katamarani plove po redu plovidbe te će svi turisti moći ne neometano doći do otoka.

U smjeru mora vozi otežano u koloni zbog prometne nesreće na autocesti A1 između Jastrebarskog i Karlovca. Prometna nesreća dogodila se i na istoj autocesti između Svetog Roka i odmorišta Jesenice pred vijaduktom Baričević pa se u smjeru Splita vozi usporeno jednim trakom.

Temperature iznad 30 stupnjeva

Meteorolozi za danas prognoziraju pravo ljetnu maksimalnu temperaturu koja će se kretati od 27 do 32 stupnja Celzijevih, dok će vrijeme biti pretežno sunčano i vrlo toplo, a u mnogim krajevima i vruće.

"Na sjevernom Jadranu i ponegdje u unutrašnjosti, uglavnom u zapadnim područjima, moguć je jači razvoj oblaka, a lokalno i pljuskovi s grmljavinom", izvještavaju iz DHMZ-a. Za sutra najavljuju pretežno sunčano vrijeme dok bi u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno moglo biti umjerene naoblake. Do podne su mogući i lokalni pljuskovi s grmljavinom. I nedjelja će biti vrlo topla i vruća sa najvišom temperaturom između 26 i 32 stupnja Celzijevih.

>>Čekaju nas još tri ili četiri iznimno topla mjeseca

>>Neugodan gaf BBC-ja u vremenskoj prognozi za Glastonbury

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije