Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački računalni savez

„Užitak je raditi s njima, a uz njihove dosjetke smijeha nam nikad ne nedostaje“

Zagrebački računalni savez
Foto: Promo
22.12.2017.
u 09:46

Male programerske olimpijade za učenike razredne nastave održavaju se od 2007. godine

Dvadeset i šestero najmlađih programera, polaznika radionica za ranu darovitost koji sudjeluju u programerskoj ligi MINI.vijuga@, pozvano je na svoje tradicionalnu jedanaestu eMPEO - Malu programersku olimpijadu.

Olimpijada je namijenjena učenicima razredne nastave i pokojem starijem predškolcu ili "minićima", kako ih od milja zovu organizatori i vodiltelji. Održava se svake godine uoči Božića i sastoji od dva kola s dva puta po pet zadataka, a svaki ogled traje šezdeset minuta.

Između ogleda je stanka za sokić i gledanje rezultata na zidnim ekranima, a na kraju natjecanja odnekud se pojavi i 'eMPEO torta'. Ljestvice poretka prikazuju se uvijek po razredima, a može se baciti pogled i na ukupno bodovno stanje svih sudionika.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Među natjecateljima svake godine bude i djevojčica. Tako su i ove godine sudjelovale četiri mlade programerke - Leona, Nika, Ira i Iskra, a Magdalena i Lucija su rješavale od kuće radi bolesti.

- Oni su prave male bombice. A tek kada predškolac Borna krene objašnjavati kako bi riješio zadatak nastaje neopisiva sreća, kaže nam voditeljica Manuela Lukić, nekoć i sama odlična natjecateljica.

Nešto veći broj bodova obično osvoje oni malo stariji s više radionica u nogama. Kod učenika četvrtih razreda bili su to Lovro Kristijan Miljak, Leon Kukovačec i Jakov Blašković, kod trećaša Leona Granoša, Dino Hadžić i Gabrijel Gabelić, kod učenika drugih razreda Fran Sučija, Jan Maljković i Hrvoje Šoštarić, a kod prvašića i predškolaca Niko Kojan, Patrik Potoku, Bruno Sučija i Borna Knez, koji je i bolestan „morao barem nešto riješiti od doma“.

- Ma užitak je raditi s njima, a uz njihove dosjetke smijeha nam nikad ne nedostaje, kaže voditeljica Paula Rinkovec, koja je prošla njihov put.

Foto: Promo

Sretan Božić, dobri ljudi. Darovita školska djeca i mladež zaslužuju mnoga strateška partnerstva, po i ono da se uredi Centar za mlade programere.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije