Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uzgoj lavande od Vukovara do Hvara

Moja zemlja
VL
PR
Autor
PR članak
06.07.2012.
u 13:17

U novom broju donosimo priču o uzgoju lavande, koje nema samo na Hvaru, već se ozbiljan uzgoj odvija po cijeloj Hrvatskoj.

U ponedjeljak 9. srpnja, na kioske stiže novi, peti broj Moje zemlje, mjesečnika o poljoprivredi Večernjeg lista na čak 92 stranice.

U novom broju donosimo priču o uzgoju lavande, koje nema samo na Hvaru, već se ozbiljan uzgoj odvija po cijeloj Hrvatskoj. Uzgajivači od Vukovara do Hvara govore o prednostima, manama i idejama kako je što bolje uzgajati.

Uzgoj kokoši hrvatice posljednjih je šest godina u velikom napretku. Analiza Hrvatske poljoprivredne agencije pokazuje da sve više ljudi želi uzgajati pasminu čija jaja daju kvalitetniji žutanjak i meso.

Suradnici Moje zemlje objašnjavaju kako kvalitetno pripremiti zahtjev za sredstva iz IPARD fonda te donose primjer jednog poljoprivrednika nedaleko Zaprešića. Njegova iskustva možete pročitati od 9. srpnja kada na kioske stiže novi broj mjesečnika za poljoprivredu Moja zemlja.

Na Dugom otoku prije dvadesetak godina većina obitelji bavila se stočarstvom. Obitelj Žampera danas je jedina koja se bavi uzgojem koza i krava buša te proizvodnjom kozjeg sira i mnogi ih doživljavaju kao atrakciju.

U krizi se traže rješenja za smanjivanje troškova, a jedna od njih je korištenje bio mase kao energent. Hrvatski primjeri koje donosi Moja zemlja su još uvijek mali prema francuskim, gdje ima vinarija s 200 hektara vinograda koje su energetski potpuno neovisne, a rabe samo orezanu lozu iz svojih vinograda.

U novom broju Moje zemlje donosimo priču o misnim vinima iz okolice Đakova, priče voćara koji su osigurali proizvodnju sustavom navodnjavanja i zaštitnim mrežama te mnogo drugih priča i savjeta za ratare, stočare, voćare i hobiste.


Sve to na 92 stranice za 19,99 kuna od ponedjeljka 9. srpnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?