Naslovnica Vijesti Crna kronika

Uzeli mu Hitlerov medaljon, dva unikatna dukata, sat, pisma, auto...

Neprocjenjiva vrijednost - Uzeli čak i osobna pisma roditelja, odvezli i Škodu Octaviju, a vjerojatno su pratili kada je obitelj na godišnjem odmoru izvan Karlovca
22. kolovoza 2010. u 15:55 53 komentara 35 prikaza
'22.08.2010., Karlovac - Iz obiteljske kuce u naselju Dreznik ukraden je vrijedan nakit i automobil, ukupne vrijednosti vece od 270 000 kuna. Provaljeno je dok je obitelj Dmitrovic bila na godisnjem o
Foto: 'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'

Uzeli su sve što su stigli, pa čak i osobna pisma roditelja, kaže vidljivo potresena umirovljenica iz Karlovca B. D.

Kuću u karlovačkoj četvrti Drežnik, u kojoj živi sa suprugom Ž. D. i podstanarima, provalnici su opljačkali i počinili štetu od 270.000 kuna, javlja policija.

– To je najmanji iznos. Šteta je mnogo veća, jer smo ostali bez pojedinih materijalno i emocionalno vrlo vrijednih predmeta – kaže umirovljenik Ž. D.

Pljačka se zbila između 14. i 21. kolovoza. Lopovi su očito znali da su ukućani na godišnjem odmoru, izvan Karlovca.

– Podstanari su se vratili s godišnjeg odmora u subotu ujutro i primijetili da je ulazna kapija nezaključana. Nisu ulazili dok na njihov poziv nije stigla policija. Suprug i ja odmah smo se vratili iz Poreča. Provaljeno je preko bočne ograde u garažu, a potom i u kuću koju smo pronašli u rasulu. Prije toga su uništili sve dvorišne lampe, koje se uključuju senzorski. U kući je sve ispretresano – kaže B. D.

Ukradni su dva LCD televizora, glazbena linija, dva prijenosna računala, novac, nakit i razni vrijedni alati. Ukraden je i garažirani, pet godina stari automobil Škoda Octavia, s dokumentima.

– Numizmatičar sam godinama. Skupio sam vrlo vrijednu zbirku starog novca. Nalazila se u ukradenom paketu. Uz ostalo, tu su se nalazila i dva jedinstvena, vrlo vrijedna dukata, kao i medaljon koji je Hitler nosio – kaže Ž. D.

Lopovi su sa sobom odnijeli i vrlo vrijedan zlatni ručni sat.

– U Münchenu ga je izradio pruski kraljevski urar. Darovan je jednom arhitektu za zahvalu, a sadrži i posvetu. Arhitekt ga je na samrti darovao mome suprugu. Četiri su takva sata u svijetu – kaže B. D.

Supružnici, koji su godinama radili u Njemačkoj, uzdaju se u policijsku istragu.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • U srcu:

    sve nek nose ali medaljon kud njega?

  • western01:

    ..kupiti cu vase zlato iz zlatara ....

  • Boras:

    Znaci susjedi su bili u akciji..................................