Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesne vrijednost

Uzeli mu Hitlerov medaljon, dva unikatna dukata, sat, pisma, auto...

'22.08.2010., Karlovac - Iz obiteljske kuce u naselju Dreznik ukraden je vrijedan nakit i automobil, ukupne vrijednosti vece od 270 000 kuna. Provaljeno je dok je obitelj Dmitrovic bila na godisnjem o
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
22.08.2010.
u 15:55

Neprocjenjiva vrijednost - Uzeli čak i osobna pisma roditelja, odvezli i Škodu Octaviju, a vjerojatno su pratili kada je obitelj na godišnjem odmoru izvan Karlovca

Uzeli su sve što su stigli, pa čak i osobna pisma roditelja, kaže vidljivo potresena umirovljenica iz Karlovca B. D.

Kuću u karlovačkoj četvrti Drežnik, u kojoj živi sa suprugom Ž. D. i podstanarima, provalnici su opljačkali i počinili štetu od 270.000 kuna, javlja policija.

– To je najmanji iznos. Šteta je mnogo veća, jer smo ostali bez pojedinih materijalno i emocionalno vrlo vrijednih predmeta – kaže umirovljenik Ž. D.

Pljačka se zbila između 14. i 21. kolovoza. Lopovi su očito znali da su ukućani na godišnjem odmoru, izvan Karlovca.

– Podstanari su se vratili s godišnjeg odmora u subotu ujutro i primijetili da je ulazna kapija nezaključana. Nisu ulazili dok na njihov poziv nije stigla policija. Suprug i ja odmah smo se vratili iz Poreča. Provaljeno je preko bočne ograde u garažu, a potom i u kuću koju smo pronašli u rasulu. Prije toga su uništili sve dvorišne lampe, koje se uključuju senzorski. U kući je sve ispretresano – kaže B. D.

Ukradni su dva LCD televizora, glazbena linija, dva prijenosna računala, novac, nakit i razni vrijedni alati. Ukraden je i garažirani, pet godina stari automobil Škoda Octavia, s dokumentima.

– Numizmatičar sam godinama. Skupio sam vrlo vrijednu zbirku starog novca. Nalazila se u ukradenom paketu. Uz ostalo, tu su se nalazila i dva jedinstvena, vrlo vrijedna dukata, kao i medaljon koji je Hitler nosio – kaže Ž. D.

Lopovi su sa sobom odnijeli i vrlo vrijedan zlatni ručni sat.

– U Münchenu ga je izradio pruski kraljevski urar. Darovan je jednom arhitektu za zahvalu, a sadrži i posvetu. Arhitekt ga je na samrti darovao mome suprugu. Četiri su takva sata u svijetu – kaže B. D.

Supružnici, koji su godinama radili u Njemačkoj, uzdaju se u policijsku istragu.

Komentara 53

US
U srcu
21:18 22.08.2010.

sve nek nose ali medaljon kud njega?

WE
western01
06:33 23.08.2010.

..kupiti cu vase zlato iz zlatara ....

DU
Deleted user
20:40 22.08.2010.

Znaci susjedi su bili u akciji..................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije