Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Uzbudljiva vidovečka rukometna priča traje više od pola stoljeća

Navijači RK Vidovec BIOS
Marko Jurinec/PIXSELL
26.02.2013.
u 17:51

Tradicija rukometa u Vidovcu jako je duga. Nijedan se sport tako duboko nije ukorijenio u Vidovcu kao rukomet.

RK Vidovec BIOS u svijetu prvoligaškog sporta nije veliko ime, ali je velika sportska priča koja traje više od pedeset godina. U sivilu rezultata momčadskih sportova, RK Vidovec je po uspjesima koje postiže kao član hrvatske rukometne Premier lige, te vrhunskoj organizaciji utakmica nedvojbeno najsvjetlija sportska zvijezda Varaždinske županije.

- Tradicija rukometa u Vidovcu jako je duga. Nijedan se sport tako duboko nije ukorijenio u Vidovcu kao rukomet. To se najbolje može vidjeti na utakmicama. Dok većina dvorana u hrvatskoj zjapi prazna, u Vidovcu ona je gotovo uvijek puna. Na rukomet dolazi i do 800 gledatelja. Tu su sve generacije mještana, od najmlađih do najstarijih - rekao je Milan Košić, predsjednik Nadzornog odbora kluba.

Osim što je dužnosnik kluba, Milan je i veliki podupiratelj koji kaže da je za dobru atmosferu na tribinama potrebna i dobra okrjepa pa s prijateljima Stjepanom i Stankom za gledatelje redovito priprema prigodno jelo. U Vidovcu se jede samo domaće: gulaš, grah, roštilj, zelje, a nađe se i pečeni odojak, te druga narodna jela.

- Jelo dijelimo besplatno gledateljima, igračima i službenim osobama. Sve namirnice doniraju mještani. Svako na svoj način pomaže da vidovečka rukometna priča traje što dulje. To je dokaz da mještani žive s rukometom. Mnogi se čude kad vide što i s koliko ljubavi radimo - rekao je Milan Košić. Priznanja za vrhunsku organizaciju utakmica dobili su od mnogih, puno većih klubova.

Snažan vjetar u leđa vidovečkom rukometu dao je poduzetnik Hrvoje Vojvoda (tvrtka BIOS), te Davor Ozmec i općina Vidovec.

- Najviše njima možemo zahvaliti da klub nema financijskih problema. Troškovi putovanja i organizacije utakmica su jako veliki i bez njihove pomoći ne bi mogli igrati Premier ligu - zaključio je Milan Košić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije