Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leonardo da Vinci

Uzbuđeni smo, Hasta luego i pozdrav našem "tičeru"

'          '
Foto: ''
1/3
19.10.2010.
u 12:40

Do 31. listopada predstavnici zagorske policije, Obiteljskog centra, ZARA-e i Centra za prevenciju pokazat će što su sve naučili u sklopu projekta EU.

Sudionici projekta "Prevencija kriminaliteta s međunarodnim iskustvom", koji je odobrila i financira ga EU, jučer su otputovali u Španjolsku, gdje će biti do 31. listopada. Riječ je o projektu koji je pod ingerencijom jednog od najznačajnijih europskih programa, "Leonardo da Vinci", a Policijska uprava krapinsko-zagorska prva je i zasad jedina policijska uprava u Hrvatskoj koja je sa svojim partnerima ispunila sve uvjete. U Hrvatskoj je sve odrađeno, a sada slijedi dvotjedna implementacija.

Svi u istoj odjeći

Jedinstvena vizualnog identiteta, odnosno u jednakim trenirkama koje dočaravaju iz koje zemlje dolaze, dvanaestero sudionika jučer rano ujutro okupilo se ispred zgrade Policijske uprave u Zaboku, odakle su krenuli na aerodrom.

– Pripreme su bile dugotrajne i naporne i sada, nakon posjeta ambasadi i pohađanja tečaja engleskog i španjolskog jezika, uspjeli smo završiti projekt i krećemo na put. To je svakako za sve nas velik doživljaj jer očekujemo primjenu iskustva španjolske i naše policije – kazao nam je neposredno prije puta načelnik PU Željko Cujzek.

Kad se vrnemo

U sklopu priprema on nije učio španjolski, već engleski jezik, dok se španjolskog "uhvatio" ženski dio ekipe.

– Na ubrzanom tečaju imali smo sati praktično za jedan semestar. Bilo je jako zahtjevno i naporno, a sada, koliko smo naučili, bumo vidli u Španjolskoj. No, bilo je jako dobro i ovim putem pozdravljamo našeg tičera, bil je vrhunski – rekla nam je Gordana Maligec i spremno dodala na španjolskom: – Hasta luego! – uz objašnjenje: – To vam je kao "vidimo se", a vidimo se kad se vrnemo – bila je dobro raspoložena.

Na put su krenuli uime PU-a Ž. Cujzek, Stjepan Šalamon, Marija Filipec, Darko Bakran, Robert Hršak, Željko Perešin i Robert Pavić, uime partnera, Obiteljskog centra, G. Maligec i Sandra Kos, Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Nataša Koražija i ZARA-e Karolina Novak i Tanja Ivek.

Pripreme projekta napravili su Helena Matuša iz ZARA-e i Stjepan Šalamon, voditelj projekta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije