Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička borba

Uzbekistan spreman na suradnju nakon napada u New Yorku

New York - napadač
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.11.2017.
u 11:13

"Uzbekistan je spreman uložiti sve napore i sredstva kako bi pomogao u istrazi o tom terorističkom činu", rekao je uzbekistanski predsjednik Šavkat Mirzijojev

Uzbekistan je u srijedu obećao da će "na svaki način" surađivati u istrazi o napadu kamionetom u New Yorku u kojemu je osmero poginulih i o čijem počinitelju mediji pišu da je podrijetlom iz te srednjoazijske zemlje.

"Uzbekistan je spreman uložiti sve napore i sredstva kako bi pomogao u istrazi o tom terorističkom činu", rekao je uzbekistanski predsjednik Šavkat Mirzijojev, a prenosi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

"Tragedija koja se dogodila ponovo potvrđuje da je nužno ujediniti napore čitave međunarodne zajednice u borbi s tim izazovom našeg doba", dodao je Mirzijojev, izrazivši sućut američkom predsjedniku i obitelji žrtava.

New York - napadač
1/16

Neki američki mediji pišu da je vozač kamioneta koji je u utorak gazio bicikliste i prolaznike na Manhattanu, usmrtivši 8 i ozlijedivši 11 ljudi, bio Uzbek koji je u Sjedinjene Države došao 2010.

Više stotina državljana Uzbekistana, bivše sovjetske republike u kojoj su muslimani u većini, bori se u džihadističkoj skupini u Iraku i u Siriji, pokazuju procjene ruske sigurnosne službe.

 

 

 

Komentara 1

ST
stomugromova
17:33 01.11.2017.

Samo pazite da vam u toj suradnji ne uvale USAID,Sorošev kukolj i obojane revolucije jer su takve prilike idealne za njihov upad.A kad vam uvale svoju petu kolonu tad počinje uništavanje i razaranje te države iznutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije