Naslovnica Vijesti Hrvatska

Užasno nevrijeme: U Sloveniji tuča od 11 cm. 'U gorskoj Hrvatskoj više od 5000 munja u 2 sata'

Imate li fotografije ili video nevremena? Šaljite na javi@vecernji.net!
11. lipnja 2019. u 20:36 5 komentara 29732 prikaza
Nevrijeme
Foto: ARSO/Istramet
Pogledajte galeriju 1/3

Dijelove Slovenije danas je pogodilo teško nevrijeme, a oluja je zahvatila i dijelove Hrvatske.

Tuča NESTABILNO vrijeme Nevrijeme u Zagrebu, tuča pogodila i Veliku Goricu

Kako piše na Twitter-profilu Kad će kiša, užasno nevrijeme je danas prolazilo dijelovima Slovenije, a bilo je i tuče promjera oko 6 centimetara. Navode kako je oluja sad zahvatila dijelove gorske Hrvatske. 

Istramet javlja kako je njihov senzor u dva sata zabilježio više od 5000 munja. Također su objavili fotografije vrlo velike tuče koja pada na granici.

HAK javlja kako Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru i Lici. Promet se odvija usporeno na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo 2 zbog mjestimično jakih pljuskova kiše i velike količine vode na kolniku. Mjestimično pada i tuča.

Za dijelove gorske Hrvatske i dalmatinskog zaleđa izdano je žuto upozorenje, koje označava potencijalno opasno vrijeme. Za ostatak zemlje nema upozorenja.

Proljetni pljusak rashladio je u podne centar grada NEVRIJEME Prolom oblaka u Zagrebu: 30 stupnjeva zamijenili pljuskovi

Slovenski portal Delo javlja kako je Loše vrijeme u popodnevnim satima utjecalo je na promet i gužve, osobito na obilaznici u Ljubljani i Mariboru. Tuča je padala na autocesti između Kranja i Jesenica. Vozači su se zaustavili na kolniku, vijaduktima i tunelima, što je ugrozilo sigurnost.

U Sloveniji je pala tuča od čak 11 cm:

Zanimljivo je da je danas u Sloveniji zabilježena visoka temperatura, na nekim mjestima, piše 24ur, bilo je i više od 30 stupnjeva. Neki slovenski mediji pišu kako je ovo čak bio najtopliji ovogodišnji dan. Meteorolozi su bili izdali crveno upozorenje za jugoistok Slovenije, ali ono je u međuvremenu povučeno. Na Meteoalarmu su za velike dijelove Slovenije izdana narančasta i žuta upozorenja.

Imate li fotografije ili video nevremena? Šaljite na javi@vecernji.net!

VIDEO Grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je Rakovicu:

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati